Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Αναβλήθηκαν οι εκλογές στο ΦΟΔΣΑ…

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στο ΦΟΔΣΑ…

Κοινoποίηση:

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για το απόγευμα της Δευτέρας εκλογές στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου που αναμενόταν όλο αυτό το διάστημα ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την εκλογική διαδικασία με συνέπεια να ακυρώνει την εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών.

Επί της απόφασης του Δήμου Ιωαννιτών είχε κατατεθεί προσφυγή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Αϊβατίδη.

Η προσφυγή απορρίφθηκε λόγω μη έννομου συμφέροντος όμως από τον αυτεπάγγελτο έλεγχο που έγινε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για την εκλογή αντιπροσώπων στον ΦΟΔΣΑ ακυρώθηκε «για παράβαση νόμου και ουσιώδους τύπου της διαδικασίας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων σε μία συνεδρίαση που είχε χαρακτηριστεί από ένταση, είχε προχωρήσει στην εκλογή των αντιπροσώπων του για τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής είχαν προταθεί ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, η Τατιάνα Καλογιάννη και ο Μάκης Χρυσοστόμου και από την μειοψηφία ο Γιώργος Αρλέτος.

«Εμφαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο υπολόγισε ότι από τους τέσσερις αιρετούς που του αντιστοιχούν για το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου οι τρεις  προέρχονται από την πλειοψηφία κατόπιν εκλογών από την ίδια την πλειοψηφία και ένας από την μειοψηφία που αναδεικνύεται από εκλογές από την ίδια μειοψηφία. Ο Δήμαρχος πρότεινε στην ομάδα της συμπολίτευσης προς ψήφιση δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Ακολούθως η παράταξη της πλειοψηφίας ψήφισε με φανερή ψηφοφορία τα προτεινόμενα μέλη της. στη συνέχεια συνολικά οι παρατάξεις της μειοψηφίας ψήφισαν με φανερή ψηφοφορία το προτεινόμενο μέλος τους….. Δυνάμει του νόμου η διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων γίνεται με εκλογή από το δημοτικό συμβούλιο σε περίπτωση που εκλέγονται περισσότεροι από δύο εκπρόσωποι, ένας εκλέγεται από την μειοψηφία.. Διευκρινίζεται ότι ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας εκλέγεται από το σύνολο της μειοψηφίας με φανερή ψηφοφορία… Για την σύννομη εκλογή του εκπροσώπου της μειοψηφίας είναι αναγκαίο ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας να ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου της μειοψηφίας, με φανερή ψηφοφορία.. Οι προτεινόμενα για τα συγκεκριμένα αξιώματα εκλέγονται μεταξύ των μελών της μειοψηφίας και εφόσον συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων του συνόλου της μειοψηφίας οπότε ορθά τηρήθηκε η ανάδειξη του εκπροσώπου της μειοψηφίας δηλαδή του κ. Αρλέτου.

Αναφορικά με την εκλογή των λοιπών εκπροσώπων… δεν τυγχάνει αναλογικής εφαρμογής αντίστοιχα στους εκπροσώπους της πλειοψηφίας, συνεπώς η διαδικασία δεν απαιτεί δύο εκλεκτορικά σώματα, πλειοψηφία και μειοψηφία και εσφαλμένα ακολουθήθηκε. Κατά τη γραμματική ερμηνεία του νόμου εφόσον η μειοψηφία αναδείξει με εκλογή τον υποψήφιο εκπρόσωπό της, στη συνέχεια το σύνολο των δημοτικών συμβούλων ψηφίζει για τους λοιπούς εκπροσώπους του Συνδέσμου» αναφέρεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Πλέον αναμένεται νέα ημερομηνία και νέα διαδικασία τις επόμενες ημέρες…

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288