Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » Θωμάς Μπέγκας- Εκλογές ΦΟΔΣΑ, ο νέος Πρόεδρος και η Τατιάνα Καλογιάννη Αντιπρόεδρος!

Θωμάς Μπέγκας- Εκλογές ΦΟΔΣΑ, ο νέος Πρόεδρος και η Τατιάνα Καλογιάννη Αντιπρόεδρος!

Κοινoποίηση:

Η εκλογή αντιπροέδρου στον ΦΟΔΣΑ Ηπείρου ήδη προκαλεί συζητήσεις και πυροδοτεί το πολιτικό παρασκήνιο της Ηπείρου.

Την θέση διεκδίκησαν η Τατιάνα Καλογιάννη και ο Μάκης Χρυσοστόμου. Και οι δύο βρέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα μετά από πρόταση του Δημάρχου  Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και με τις ψήφους της παράταξής του όπως αναφέρει το epiruspost.gr

Ο δήμαρχος  Ιωαννίνων ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει διάθεση συνεργασίας για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αναφορικά με την συμμετοχή της κ. Καλογιάννη και του κ. Χρυσοστόμου ως υποψήφιους για τη θέση του αντιπροέδρου, ο κ. Μπέγκας τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο επέλεξε νόμιμα τους εκπρόσωπους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορούσε να επιλέξει αν θα προσπαθήσει να εκλεγεί σε μια θέση ευθύνης,

ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη πολιτικά την επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης να προσφύγει κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Θεωρώ την επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης σε πολιτικό επίπεδο λανθασμένη. Η δική μας πολιτική επιλογή όχι μόνο σε σχέση με το ΦΟΔΣΑ, αλλά γενικότερα ήταν να έχουμε διευρυμένη εκπροσώπηση σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το δικαίωμα της συμπολίτευσης να επιλέγει με ποιους ανθρώπους θα εκπροσωπηθεί καθόλου δεν προσβάλει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης, καθώς ο νομοθέτης έχει προβλέψει πώς να την προστατεύσει, αφού ούτως ή άλλως έναν εκλέκτορα θα είχε ως μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα. Η επιλογή μας ως δημοτική αρχή ο ένας από τους τρεις εκπροσώπους μας να είναι η κυρία Καλογιάννη έγινε γιατί κατά την άποψή μου έχει και τη γνώση και την επάρκεια να εκπροσωπήσει το δήμο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Έχουμε επιλέξει συνειδητά  τη συνεργασία  με το σύνολο της αντιπολίτευσης για να διοικήσουμε το δήμο, όχι με μία αντίληψη μονοκρατορίας,  αλλά με διάλογο και ανοιχτά αυτιά.

Σε ότι αφορά τον κ. Χρυσοστόμου είναι ένας σημαντικός συνεργάτης μου και ήδη η δουλειά την οποία έχει κάνει στο αντικείμενό του είναι εμφανής. Είναι σημαντικό για το δήμο ότι από εδώ και πέρα θα αφιερώσει όλη την ενέργεια του στον κρίσιμο τομέα που έχει αναλάβει ως αντιδήμαρχος,  αυτόν της διαχείρισης απορριμμάτων και πιστέψτε με ότι μαζί θα επιτύχουμε λαμπρά αποτελέσματα στο μέλλον γιατί είναι πολύ καλός γνώστης της κατάστασης και πολύ ικανός συνεργάτης».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις μομφές της μείζονος αντιπολίτευσης περί εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων στην επιλογή της κ. Καλογιάννη, ο δήμαρχος τόνισε:

«Απαντώ με μία ερώτηση: Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το ποσοστό της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον πρώτο γύρο ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που έλαβε στο δεύτερο, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε αποπληρωμή γραμματίων από τη μεριά της;».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288