Αρχική » 7 EDITION » Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Κοινoποίηση:

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums – ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Κάθε χρόνο, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Το θέμα του φετινού εορτασμού με τίτλο «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα» επιχειρεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, της καινοτομίας και της παράδοσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας σας προσκαλούν στις ακόλουθες δράσεις:

Νομίσματα και άλλες ιστορίες

18.05.2024, 10:00 & 12:30

Εκπαιδευτική δράση αφιερωμένη στα νομίσματα της Αμβρακίας.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση, θα παίξουν και θα κατασκευάσουν τα δικά τους νομίσματα, με σκοπό να μάθουν τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής των αρχαίων νομισμάτων, τις παραστάσεις που τα διακοσμούν και τη χρήση τους.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε δύο τμήματα των 20 ατόμων το καθένα.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής (Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, 26810 21191, 71700).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αμβρακίας νομίσματα

18.05.2024, 19:30

Θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.Η ξενάγηση θα εστιάζει στην ενότητα που είναι αφιερωμένη στη νομισματοκοπία της Αμβρακίας. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στα εργαστήρια κατασκευής νομισμάτων, την εικονογραφία και την κυκλοφορία τους. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να κατασκευάσουν τα δικά τους πήλινα αντίγραφα χρησιμοποιώντας σύγχρονες σφραγίδες νομισμάτων της Αμβρακίας.

Αναφορά θα γίνει, επίσης, στα νομίσματα άλλων περιοχών που έχουν εντοπιστεί στις ανασκαφές της Αμβρακίας.

Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τις 21:00, για ελεύθερη περιήγηση.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288