Αρχική » ΣΕ ΒΛΕΠΩ » Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων κ. Χριστόφορου Σιαφάκα με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», για την προώθηση του Πολιτισμού

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων κ. Χριστόφορου Σιαφάκα με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», για την προώθηση του Πολιτισμού

Κοινoποίηση:

Σε μια εποικοδομητική συνάντηση προχώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφακάς, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης του Πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης, συνομιλώντας με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, όπου και παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Κώστας Χαρακλιάς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Αγγέλα Τσώλα.

Τα μέλη του «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ» ευχήθηκαν στον Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους καλή θητεία και να έχουν μια όμορφη και εποικοδομητική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου, συζήτησαν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δίνονται, ώστε ο πολιτισμός στον Δήμο να προωθηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Εξετάστηκαν προτάσεις για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τη συμμετοχή των πολιτών στην πνευματική ζωή της περιοχής και θα αποτελέσουν ταυτόχρονα πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος δήλωσε την έμπρακτη υποστήριξή του στις πολιτιστικές δραστηριότητες και σε ενέργειες που υψώνουν την πνευματική ζωή και ενισχύουν την εξωστρέφεια του Δήμου. Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Δήμου με όλους τους τοπικούς φορείς για τη δημιουργία μιας ποικιλόμορφης και δυναμικής πολιτιστικής σκηνής.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όλες τις καλές προσπάθειες. Είναι υποχρέωσή μας. Ευελπιστούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ποιότητας των εκδηλώσεων και των Πολιτιστικών δράσεων. Αυτό θα συμβεί με πολλή καλή οργάνωση και συνεργασία».

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκδηλώσεων των Απόκρεων στις οποίες λαμβάνει μέρος και ο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».

Η διοργάνωση του Θρησκευτικού Φεστιβάλ του Συλλόγου που λαμβάνει χώρα κάθε Άνοιξη στις Ημέρες της Μ. Εβδομάδας, όπου και παίρνουν μέρος χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής για την Απελευθέρωση της πόλης (Ελευθέρια) με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων.

Σχέδια για διοργάνωση χορευτικού και θεατρικού Φεστιβάλ.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτιστικών Συλλόγων είναι καίρια για την προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη ενός ζωντανού και πολυσύνθετου πολιτισμού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση του Δημάρχου για την υποστήριξη πρωτοβουλιών και τη διεξαγωγή περαιτέρω συναντήσεων για τη συνεχή βελτίωση του πολιτιστικού περιβάλλοντος στην πόλη.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288