Αρχική » ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ » 7,5 εκατομμύρια τα χρέη των Δήμων στον ΦΟΔΣΑ- Τι έκανε η πρώην Διοίκηση;

7,5 εκατομμύρια τα χρέη των Δήμων στον ΦΟΔΣΑ- Τι έκανε η πρώην Διοίκηση;

Κοινoποίηση:

Πρώτη Συνεδρίαση για το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο στο ΦΟΔΣΑ Ή ΑΣΔΑ τη Δευτέρα 27 Μαϊου 2024 με αντεγκλήσεις, διαξιφισμούς και υπονοούμενα…

Υπό την προεδρία του κ. Γεωργάκου τα περισσότερα από τα νέα μέλη προσπαθούν να ενημερωθούν και να βάλουν τα πράγματα σε σειρά καθώς η προηγούμενη Διοίκηση τα είχε αφήσει στην …τύχη τους με συνέπεια να υπάρχουν πλέον τεράστια χρέη.

Και μάλιστα, τα περισσότερα να τα έχουν δημιουργήσει ορισμένοι από αυτούς που κουνάνε τώρα το δάχτυλο στη νέα Διοίκηση.

Υπήρξε και διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Πρόεδρο Νίκου Γεωργάκο και την Αντιπρόεδρο Τατιάνα Καλογιάννη όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Το ζητούμενο όμως, είναι, ότι το υπέρογκο ποσό των χρεών δημιουργήθηκε όπως αναφέραμε από Δήμους όπου οι Δήμαρχοί τους διοικούσαν το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων!

Όπως ο Δήμος Ζήρου, με το παράδοξο να είναι, ότι Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ήταν ο Νίκος Καλαντζής, πρώην Δήμαρχος Ζηρού.

Αντιπρόεδρος ο Θωμάς Μπέγκας, νυν Δήμαρχος Ιωαννιτών που στήριξε στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ τη νυν Αντιπρόεδρο κα. Καλογιάννη, η οποία θα πρέπει να έχει ενωτικό ρόλο.

Άλλωστε, η ίδια δήλωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι εκπροσωπεί το Δήμο Ιωαννιτών παρά την παρουσία του κ. Μπέγκα!

Αν δει κανείς ποιοι Δήμοι χρωστάνε θα καταλάβει πολλά, το πρωτεύον όμως είναι να οργανωθεί η νέα Διοίκηση να κερδίσει χρόνο και να ενημερώσει με ανοιχτά χαρτιά τι ακριβώς συμβαίνει ώστε να καταλάβουν και οι πολίτες που στο τέλος θα …πληρώσουν το λογαριασμό!

 

Στην πρώτη συνεδρίαση αναδείχθηκαν ακόμη ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα

  • Το πρώτο είναι οι οφειλές Δήμων προς τον Φορέα. Οφειλές που ανέρχονται στα επτάμισι εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις. Δύο από τους Δήμους που χρωστάνε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι του Νικολάου Σκουφά και του Ζηρού. Στον αντίποδα υπάρχουν δήμοι που δεν κατονομάστηκαν οι οποίοι είναι απολύτως τυπικοί στις υποχρεώσεις τους προς τον Φορέα.
  • Υπάρχει οφειλή ενός εκατομμυρίου από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ο οποίος μεταφέρει τα σκουπίδια του στη μονάδα του Ελευθεροχωρίου.
  • Σύντομα θα μεταφερθούν και τα απορρίμματα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στην Ήπειρο

Αλλά και διάφορα άλλα θέματα που είναι σε εξέλιξη…

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288