Αρχική » ΑΘΛΗΤΙΚΑ » 8ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΡΤΑΣ – Η πόλη μας συναντά το πάθος της κίνησης και της υγιεινής ζωής

8ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΡΤΑΣ – Η πόλη μας συναντά το πάθος της κίνησης και της υγιεινής ζωής

Κοινoποίηση:

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΤΑΣ, προκηρύσσουν τον 8ο Ημιμαραθώνιο Άρτας με την επωνυμία “Ο Δρόμος του Γιοφυριού”, καθώς και αγώνες πόλης: Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10.550 μέτρα), δρόμο 5000μ. Ανδρών-Γυναικών, περιπατητικός δρόμος 5000μ. και δρόμο 300μ.,600μ.,και 800μ. για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων.

Ελάτε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Άρτα, μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.

Το ραντεβού δίνεται για το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ενώ η ημερομηνία εγγραφών για τον αγώνα ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και λήγει την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στο site της διοργάνωσης. https://artarunningfestival.gr/

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους φίλους της άθλησης, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να διασκεδάσουν και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Ο Ημιμαραθώνιος διαθέτει μια εντυπωσιακή διαδρομή που περνά μέσα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης. Κάστρο, Ρολόι, Παρηγορήτισσα, πέτρινο Γεφύρι, σημεία της πόλης που στέκουν και αναπνέουν από την εποχή της Αμβρακίας και του Πύρρου και από το Δεσποτάτο της Ηπείρου έως και σήμερα.

Η υποστήριξη του Δήμου, του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ ΕΑΣ Ηπείρου), των Αθλητικών Συλλόγων της τοπικής κοινότητας και η ενθάρρυνση από τους θεατές, καθιστούν αυτόν τον αγώνα μοναδικό.

Το γεγονός αυτό δεν είναι απλώς ένας αγώνας. Είναι μια γιορτή της κίνησης, της υγιεινής ζωής και της αλληλεγγύης. Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος αυτού του μοναδικού γεγονότος και να δηλώσετε συμμετοχή στον 8ο Ημιμαραθώνιο.

Σας περιμένουμε!

Επικοινωνία-πληροφορίες

Οργανωτική Επιτροπή Ημιμαραθώνιου Άρτας “Ο δρόμος του Γιοφυριού”

https://artarunningfestival.gr/

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6945887989 (ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

Δήμος Αρταίων, Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26813 62211

Email επικοινωνίας: info@artarunningfestival.gr

Ακολουθεί αναλυτικά η προκήρυξη:

Οργανωτική Επιτροπή Ημιμαραθώνιου Άρτας “Ο δρόμος του Γιοφυριού”

https://artarunningfestival.gr/

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6945887989 (ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

Δήμος Αρταίων,Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26813 62211

Email επικοινωνίας: info@artarunningfestival.gr

Άρτα:24/01/2024

Αρ. πρωτ:

Προς

1) ΣΕΓΑΣ Επιτροπή Αγώνων σε δημόσιο δρόμο και βουνό)

2) ΕΑΣ ΣΕΓΑΣΗΠΕΙΡΟΥ

3) Σύλλογο Δρομέων Άρτας

4)Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας

5) Μ.Μ.Ε.-Τοπικό Τύπο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ 8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΡΤΑΣ

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ»ΑΡΤΑ30&31ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

(https://artarunningfestival.gr/)

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΤΑΣ, προκηρύσσουν τον 8ο Ημιμαραθώνιο Άρτας με την επωνυμία “Ο Δρόμος του Γιοφυριού”, καθώς και αγώνες πόλης: Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10.550 μέτρα), δρόμο 5000μ. Ανδρών-Γυναικών, περιπατητικός δρόμος 5000μ. και δρόμο 300μ.,600μ.,και 800μ. για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων.

Η διαδρομή του αγώνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης και φυσικά από το ξακουστό γεφύρι της Άρτας.

Ελάτε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Άρτα, μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.

Η ακριβής μέτρηση της διαδρομής και η διεθνής πιστοποίησή της, στις 8/2/2020 (από διεθνή πιστοποιημένο μετρητή) θα δώσει τη δυνατότητα στους δρομείς να τρέξουν σε μία διαδρομή Ημιμαραθωνίου δρόμου που έχει την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων και Αγώνων δρόμου (AIMS).

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

 2. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Σάββατο ώρα 16:00 και Κυριακή 9:30

 3. ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Όλες οι εκκινήσεις των αγώνων της Κυριακής 31/3θα δοθούν από την Πύλη του Μεσαιωνικού Κάστρου της Άρτας και μόνο ο περιπατητικός και οι παιδικοί αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 30/3 θα έχουν εκκίνηση από την πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

 4. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Όλοι οι τερματισμοί θα γίνουν στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

 5. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Στο link https://artarunningfestival.gr/ μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία των αγώνων και να δείτε τις διαδρομές.

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 1. Παιδικοί αγώνες

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 16:00

Δρόμος 300 μ. Μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων Α΄-Β΄Τάξη ώρα έναρξης: 16:10

Η Εκκίνηση του Αγώνα Παιδιών γίνεται από την πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας). (Μέσω της οδού Σκουφά τα παιδιά μεταφέρονται προς την πλατεία Κιλκίς )Από την αρχή του πεζοδρόμου και δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

Δρόμος 600μ. Μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων Γ΄-Δ΄Τάξη ώρα έναρξης: 16:20

Η Εκκίνηση γίνεται από την πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως”(Κεντρική πλατεία Άρτας).Μέσω της οδού Σκουφά συναντά την οδό Καραϊσκάκη, μετά την οδό Πριοβόλου και την οδό Ψαρών και μετά δεξιάστην οδό Φιλελλήνων και δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

Δρόμος 800μ. Μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων Ε΄-ΣΤ΄Τάξη ώρα έναρξης: 16:30

Η Εκκίνηση γίνεται από την πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).Μέσω της οδού Σκουφά πάει αριστερά προς την οδό Φιλελλήνων και μετά αριστερά στην οδό Ψαρών και μετά στήν οδό Πριοβόλου και στην οδό Καραϊσκάκηκαι δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

Οι γονείς πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη παρουσία των παιδιών στο χώρο εκκίνησης του αγώνα, στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).. Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή το αργότερο έως τις 16:00. Εκεί θα τα παραλάβουν στελέχη της διοργάνωσης και θα τα προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Στη συνέχεια οι γονείς θα πρέπει να μεταβούν στον τερματισμό όπου θα παραλάβουν τα παιδιά τους μετά τη λήξη του αγωνίσματός

 1. Περιπατητικός δρόμος

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 17:00

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας) και μέσω της οδού Καραπάνου περνά από τον Ναό ΑγίαςΘεοδώρας και μέσω γραφικών και παραδοσιακών δρόμων συναντά τον περιφερειακό δρόμο και τον ακολουθεί μέχρι το σημείο όπου εισέρχεται στο Παραλήμνιο Πάρκο. Κάνοντας μια ολόκληρη στροφή εντός του πάρκου εξέρχεται από το πάρκινγκ της Πλατείας Ζέρβα και ακολουθεί την οδό Κρυστάλληκαι δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας)

 1. Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ και Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 09:30

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Κάστρου της Άρτας. Περνάει από το ιστορικό Ρολόι και διασχίζει την οδό Βασ. Πύρρου. Στρίβει δεξιά, περνάει κάτω από την Καμάρα της εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Περιμετρικά του σχολείου και δια μέσου της οδού Νικ. Πλαστήρα οδηγείται στην οδό Βασ. Πύρρου και περνάει από το παλιό νοσοκομείο. Στρίβει δεξιά στην οδό Γαρουφαλιά με κατεύθυνση τον περιφερειακό δρόμο. Στρίβει αριστερά και περνάει πάνω από το σύγχρονο Γεφύρι (έχοντας εκ δεξιών του το ξακουστό Γεφύρι).

Περνώντας την γέφυρα, στρίβει δεξιά με κατεύθυνση προς την Βλαχέρνα περνώντας από από την Γραμμενίτσα. Μετά την Βλαχέρνα, περνάει πάνω από το Φράγμα (Πουρνάρι ΙΙ) και δια μέσου του δρόμου της ΔΕΗ οδηγείται στο κεντρικό Φράγμα (Πουρνάρι Ι). Στην πύλη στρίβει δεξιά με κατεύθυνση προς την πόλη της Άρτας και διασχίζει τον περιφερειακό δρόμο

Περνώντας μπροστά από το δημαρχείο στρίβει αριστερά στην οδό Γαρουφαλιά φτάνοντας στην οδό Κομμένου. Εκεί στρίβει αριστερά και αφού περάσει μπροστά από τον μοναδικό, στο είδος του, Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας, διασχίζει την οδό Βασ. Κωνσταντίνου όπου στο τέρμα της στρίβει αριστερά στην οδό Αγ. Μάρκου και δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

Χρόνος ολοκλήρωσης Ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου 21,1 χλμ και Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10,550 μέτρα): 3 ώρες και 15 λεπτά.

Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει πρέπει να εγκαταλείψουν. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη, αφού η διαδρομή θα δοθεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

 1. Αγώνας δρόμου 5 χλμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ10:00

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Κάστρου της Άρτας. Περνάει από το ιστορικό Ρολόι και διασχίζει την οδό Βασ. Πύρρου. Στρίβει δεξιά, περνάει κάτω από την Καμάρα της εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Περιμετρικά του σχολείου και δια μέσου της οδού Νικ. Πλαστήρα οδηγείται στην οδό Βασ. Πύρρου και περνάει από το παλιό νοσοκομείο. Στρίβει δεξιά στην οδό Γαρουφαλιά με κατεύθυνση τον περιφερειακό δρόμο. Στρίβει αριστερά και περνάει πάνω από το σύγχρονο Γεφύρι (έχοντας εκ δεξιών του το ξακουστό Γεφύρι).

Περνώντας την γέφυρα, στα 200 περίπου μέτρα κάνει αριστερή αναστροφή στον κόμβο και περνάει ξανά πάνω από το σύγχρονο Γεφύρι. Μετά από λίγα μέτρα στον κόμβο του “Εύζωνα” εισέρχεται στην οδό Αλ. Ζάρρα, όπου διασχίζοντας την φτάνει στο τέρμα της στην οδό Κομμένου.

Εκεί στρίβει αριστερά και αφού περάσει μπροστά από τον μοναδικό, στο είδος του, Ιερό Ναό της Παρηγορήτισσας, διασχίζει την οδό Βασ. Κωνσταντίνου όπου στο τέρμα της στρίβει αριστερά στην οδό Αγ. Μάρκου, μετά αριστερά και δια μέσου της κεντρικής οδού Σκουφά τερματίζει στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες δρόμων του Ημιμαραθωνίου δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Στους αγώνες δρόμων 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2009 και μεγαλύτεροι).

Οι ηλικιακές κατηγορίες για τους παιδικούς αγώνες θα είναι:

Α΄+Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Γ΄+Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ε΄+ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

8. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:

Θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους Άνδρες – Γυναίκες του αγώνα των 21km,τα οποία θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες και δώρα στους νικητές του αγώνα των 5km

Για τον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 • Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους της γενικής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες)

 • Κύπελλα θα απονεμηθούν στον πρώτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

 • Κύπελλο θα απονεμηθεί στον μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή (Άντρες – Γυναίκες).

 • Κύπελλο θα απονεμηθεί στον μικρότερο ηλικιακά αθλητή (Άντρες – Γυναίκες).

 • Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο στον δεύτερο και στον τρίτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

 • Από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Για την ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ

 • Κύπελλο θα απονεμηθεί στην πρώτη ομάδα της σκυταλοδρομίας (Άντρες- Γυναίκες- μεικτή).

 • Μετάλλια θα απονεμηθούν (Ασημένιο – Χάλκινο) στην δεύτερη και τρίτη ομάδα της σκυταλοδρομίας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 5ΚΜ

 • Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους της γενικής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες)

 • Κύπελλα θα απονεμηθούν στον πρώτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

 • Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο στον δεύτερο και στον τρίτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

 • Από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

 • Δωροεπιταγές θα δοθούν στους νικητές της γενικής κατηγορίας

Για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ αγώνες

 • Κύπελλα θα απονεμηθούν στον πρώτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

 • Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο στον δεύτερο και στον τρίτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

 • Αναμνηστικά βραχιολάκια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες

Κύπελλο θα απονεμηθεί στην πολυπληθέστερη ομάδα της διοργάνωσης

 • Για τον ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟ θα δοθούν ειδικά βραχιολάκια.

Θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή ατομική βράβευση σε όλους τους αθλητές Α.Μ.Ε.Α. σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινωθείτις επόμενες ημέρες.

 1. ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ-ΣΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η μετακίνηση των δεύτερων αθλητών προς το σημείο αλλαγής της σκυτάλης και η επιστροφή των πρώτων γίνεται με όχημα της διοργάνωσης το οποίο θα αναχωρήσει στις 09:20 από αφετηρία.

 1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι ηλικιακές κατηγορίες για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21,1 χλμ θα είναι:

( 18 – 29 ετών), (30 – 39 ετών),(40 – 49 ετών), (50 – 59 ετών),(60 και Άνω)

Οι ηλικιακές κατηγορίες για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ θα είναι:

(εως 19 ετών), (20 -29 ετών), (30-39 ετών), (40- 49 ετών), (50-59ετών), (60 ετών και ανω)

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το όριο συμμετοχών για τον αγώνα των 21ΚΜ και της ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ έχει οριστεί στα 500 άτομα και για τον αγώνα των 5ΚΜ στα 1.500 άτομα.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στο site της διοργάνωσης. https://artarunningfestival.gr/

 • Ημερομηνία εγγράφων για τον αγώνα είναι από: ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 • Ημερομηνία λήξης εγγραφών για τον αγώνα είναι: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά το πέρας την ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα υπάρχει δυνατότητα νέας ηλεκτρονικής εγγραφής, μόνο πιθανότητα επί τόπου εγγραφής σε σημεία που θα ορίσει η διοργάνωση. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά την ολοκλήρωση αποστολής της φόρμας εγγραφής, θα λάβετε ένα email με αντίγραφο της εγγραφής σας. Σε περίπτωση που δεν το λάβετε σε 5 λεπτά, τότε το email ή έχει πάει στο φάκελοspam του email σας ή δεν έχει γίνει σωστά η εγγραφή σας (πχ έχετε γράψει λάθος το email σας) και πρέπει να την επαναλάβετε!

Είδη Εγγραφής

 • Ατομική εγγραφή

 • Ομαδική εγγραφή

 • Σκυταλοδρομία: Γίνεται από ομάδα δύο (2) ατόμων.

 • Περιπατητικός: δεν χρειάζεται εγγραφή

 • Παιδικοί αγώνες: η εγγραφή γίνεται μόνο μέσω των σχολείων

 1.  ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21,1 χλμ είναι 8,00€.

(περιλαμβάνεται και η τσάντα του αθλητή που περιέχει: νερό,χυμό,μπανάνα,ενεργειακή μπάρα, κέικ,ξηρ. καρπούς,αποξ. φρούτα)

Για την Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου 21,1 χλμ (2×10,550 μέτρα) είναι 6,00€/Άτομο.

(περιλαμβάνεται και η τσάντα του αθλητή που περιέχει: νερό,ισοτονικό ποτό,μπανάνα, ενεργειακή μπάρα,φρούτο,σοκοφρετάκια)

Η συμμετοχή για τον Αγώνα δρόμου 5 χλμ είναι 5,00€

Η συμμετοχή για τον Περιπατητικό είναι ΔΩΡΕΑΝ

Η συμμετοχή για τους Σχολικούς αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα κοστίζει 7,00.

 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από την Υγειονομική Υπηρεσία της Διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές-Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοισυμμετέχουν στη διοργάνωση με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δίκη τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

 1.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν – σταθμοί ανεφοδιασμού εμφιαλωμένου νερού κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα όπως αυτοί περιγράφονται στον αντίστοιχο χάρτη της διαδρομής. 

Στον Αγώνα Παιδιών, εμφιαλωμένο νερό προσφέρεται στον Τερματισμό.

 1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΣΗΜΑΝΣΗ -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Για τον Δρόμο των 21χλμ και 5χλμ υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης τόσο στην εκκίνηση και τον τερματισμό, όσο και σε ενδιάμεσα σημεία για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, τον τερματισμό και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα ακυρώνεται.

Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο.

Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα και γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης και των ενδιάμεσων χρόνων τους μόνο εφόσον τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν νόμιμα.
2) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις όλες ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου.
3) Τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.

Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με βάση την επίδοση που καταγράφηκε με το πιστόλι εκκίνησης (guntime) και όχι με την επίδοση διέλευσης από την γραμμή εκκίνησης (nettime).

. Ο Περιπατητικός και οι σχολικοί αγώνες δεν έχουν χρονομέτρηση.

 1.  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ:

Η τσάντα ή ο σάκος με τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχει παραδοθεί 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα του. Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή εντός του δημοτικού σχολείου. Απαραίτητα θα πρέπει να υπάρχει τσάντα ή σάκος.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να μην τοποθετούν τιμαλφή, χρήματα και άλλα είδη αξίας στις τσάντες του ιματισμού.

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή των αντικειμένων του κάθε δρομέα, πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τον τερματισμό, από τον ίδιο τον δρομέα με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

 1. ΓΕΝΙΚΑ:

Κάθε αθλητής-τρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ.

Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο από το χώρο τερματισμού παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό μετάλλιο και πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών. Όλα τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό οδηγούνται σε ειδικά ελεγχόμενο χώρο όπου θα τους δίνεται το μετάλλιο της συμμετοχήςκαι από εκεί θα τα παραλάβουν οι κηδεμόνες τους.

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, σύμφωνα με τους Κανονισμούς.

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΟΡΩΝ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ – ΜΑΤΑΙΩΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ:

Ο Διοργανωτής δικαιούται να ανακαλέσει την πραγματοποίηση του Αγώνα, να τροποποιήσει το Χρονοδιάγραμμα του Αγώνα, να διακόψει πρόωρα αυτόν, να συντμηθεί ή να παρατείνει τη διάρκειά του Αγώνα, να μεταθέσει χρονικά την έναρξη του αγώνα και την ενημέρωση των Νικητών-τριων, να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των Επάθλων και του αριθμού των Νικητών-τριων), χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Ως ημερομηνία ισχύος της ανάκλησης-τροποποίησης αυτής λογίζεται η ημερομηνία της σχετικής ανάρτησης στη Σελίδα του Διοργανωτή. Οι συμμετέχοντες φέρουν αποκλειστική ευθύνη ενημέρωσής τους για τις ανωτέρω αλλαγές μέσω της Σελίδας του Διοργανωτή. Σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο Διοργανωτής ουδεμία ευθύνη φέρει έναντι των συμμετεχόντων ή και οποιουδήποτε τρίτου. Σε περίπτωση ανάκλησης, ματαίωσης, διακοπής, παράτασης, χρονικής μετάθεσης κ.λπ. του Αγώνα, οι συμμετέχοντες δεν αποκτούν οποιοδήποτε δικαίωμα κατά του Διοργανωτή ούτε νομιμοποιούνται ή δικαιούνται να ζητήσουν την πραγματοποίηση ή συνέχισή του Αγώνα ή οποιαδήποτε αποζημίωση.

 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

-ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

-ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

-ΚΟΓΙΑΝΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

-ΚΑΤΣΙΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-ΜΑΚΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

-ΜΠΑΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΚΟΚΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

-ΖΑΡΖΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

-ΒΕΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

-ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-ΓΟΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

-ΚΑΥΚΙΑΣ ΒΥΡΩΝ

-ΚΟΥΤΣΟΥΠΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

-ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΖΩΗ

-ΡΙΖΟΣ ΗΛΙΑΣ

-ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

-ΧΑΣΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Οργανωτικός Εκπρόσωπος των Αγώνων ορίζεται ο κ. ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(Αρμόδιος Αντιδήμαρχος)

 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

ΤεχνικοίΥπεύθυνοι της διοργάνωσης ορίζονται οιΚαθηγητές Φυσικής ΑγωγήςΖΑΡΚΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ( τεχνικός ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ και τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΊΡΟΥ), με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη.

 1. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Αλυτάρχης των αγώνων ορίζεται ο κ. ΧΑΣΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ)

 1. ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

16:10 300Μ Α-Β ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

16:20 600Μ Γ-Δ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

16:30 800Μ. Δ-ΣΤ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

17:00 ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

09:30 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (21,1 ΧΛΜ)-ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ (2Χ10.550 Μ)

10:00 5.000Μ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ

10:45 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

11:15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ 5ΚΜ

12:00ΑΠΟΝΟΜΕΣ 21ΚΜ ΚΑΙ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288