Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Νέο χάπι για τη διακοπή του καπνίσματος έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Κοινoποίηση:

Ένα νέο πολλά υποσχόμενο χάπι, θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούνιο που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στη διακοπή του καπνίσματος.

Υψηλό είναι το ενδιαφέρον για τη διακοπή του καπνίσματος καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το 80% των καπνιστών θέλουν να σταματήσουν την βλαβερή συνήθεια ενώ το 40% έχουν το έχουν επιχειρήσει χωρίς να λάβουν ιατρική βοήθεια.

«Οι γιατροί μπορούν να βοηθήσουν και τα δύο σκέλη της εξάρτησης από τη νικοτίνη, που είναι ο λόγος που συνεχίζουν να καπνίζουν οι καπνιστές και την ψυχολογική εξάρτηση και τη σωματική εξάρτηση», είπε η Παρασκευή Κατσαούνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

«Αναφορικά με τη σωματική εξάρτηση που προκαλεί έντονο στερητικό σύνδρομο που πολύ καλά γνωρίζουν οι καπνιστές, έχουμε στη φαρέτρα μας τρία φάρμακα πρώτης γραμμής. Σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μία φαρμακευτική ουσία που έχει χημική δομή παρεμφερή με αυτήν της νικοτίνης και που είναι ένα φυσικό προϊόν. Δεν είναι χημικό. Αυτή λοιπόν, όταν χρησιμοποιείται από τους καπνιστές, θα μπορέσουν να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλη ευκολία», εξήγησε η καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ αναφορικά με το νέο φάρμακο.

Πιο συχνά, οι άνθρωποι ηλικίας 50 ετών είναι αυτοί που αναζητούν βοήθεια σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος, πριν βιώσουν τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

«Έρχονται καπνιστές από 16 έως 100 ετών, αλλά η πλειονότητα αφορά σε ανθρώπους που είναι λίγο νεότεροι από 50 ετών. Το κάπνισμα επηρεάζει την εξέλιξη όλων των νοσημάτων. Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Νομίζω τα καλύτερα από όλη την Ευρώπη», είπε η Ιωάννα Μητρούσκα, πνευμονολόγος, υπεύθυνη του ιατρείου αναφοράς διακοπής του καπνίσματος.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799