Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη για ατμοσφαιρική αστάθεια, μελτέμια και μετά κύμα ζέστης

Κοινoποίηση:

Για την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε σε νέα ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγώντας τα φαινόμενα που θα περιμένουμε και πώς δημιουργούνται.

«Με αρκετή ζέστη για την εποχή που βρισκόμαστε κυλούν οι τελευταίες ημέρες στη χώρα μας με τον υδράργυρο να προσεγγίζει σε αρκετές περιοχές τους 34° με 36° βαθμούς ένω πολύ τοπικά συναντήσαμε θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 38° βαθμούς κελσίου.

Και σήμερα θα είναι μια αρκετά ζεστή ημέρα ενώ το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή μια πιο ψυχρή αέρια μάζα ψηλά στην ατμόσφαιρα έρχεται για να συνδυαστεί με την πολύ θερμή επιφάνεια και να δώσει έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια.

xartis-1.jpg
Ψυχρότερη αέρα μάζα σε ύψος 5.5 χιλιομέτρων περίπου ψηλότερα από την επιφάνεια
xartis2.jpg
H αστάθεια που θα επηρεάσει πολλές ηπειρωτικές περιοχές το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή.

Τι σημαίνει ασταθής ατμόσφαιρα

Όπως αναλυει ο μετεωρολόγος, ο παραπάνω ψυχρότερος αέρας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επηρεάσει τα ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας. Καθώς όμως κάτω χαμηλά έχουμε ήδη αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, αυτή η θερμοκρασιακή αντίθεση θα οδηγήσει σε έντονα ανοδικές κινήσεις του αέρα προς σχηματισμό καταιγιδοφόρων νεφών εφόσον και η υγρασία είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Έτσι λοιπόν εκεί που θα παρατηρούνται οι μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές και αυτες βέβαια εντοπίζονται αργά το απόγευμα, εκεί θα είναι τα χρονικά διαστήματα που θα αναπτύσσονται μπόρες, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799