Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Μειώνεται η οργανική δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α. Άρτας

Κοινoποίηση:

Με κεντρικό θέμα τη μείωση της οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α. Άρτας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας έστειλε επιστολής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο.

Η Ένωση … ευελπιστεί να μην συνδυαστεί η έναρξη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με την αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων Υπηρεσιών. “Δεν θέλαμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ανωτέρω Γραφείου βρέθηκε, το πρώτο “θύμα” τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Έπειτα, επισημαίνει ότι, δυστυχώς, η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την μείωση της οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είναι κατά γενική ομολογία, από τις πλέον αποτελεσματικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας λόγω του πλεονεκτήματος της άμεσης επέμβασης και που πρέπει να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον Πολίτη εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας του.

Την 4.6.2024 οι αστυνομικοί της περιοχής έγιναν μάρτυρες της, “άδικης και χωρίς αίτησή τους, απομάκρυνσης τριών(3) συναδέλφων από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.! Η αδικαιολόγητη και χωρίς προειδοποίηση απομάκρυνση τους, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι η φυσική μας ηγεσία ακολουθεί τις τακτικές της πολιτικής μας ηγεσίας, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βάλει ως στόχο να γυρίσει την Αστυνομία αρκετά χρόνια πίσω, καταστρατηγώντας όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των συναδέλφων μας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την διατάραξη της οικογενειακής και προσωπικής τους γαλήνης.”

Η ένωση στην επιστολή της ρωτά του Υπουργό και Αρχηγό αν αυτές είναι οι αλλαγές που ευαγγελίζεστε για την Ελληνική Αστυνομία και συμπληρώνει ότι “με αυτές τις απαξιωτικές κινήσεις, ο Αρτινός πολίτης βιώνει καθημερινά ότι είναι πολίτης β’ κατηγορίας, διότι το μεγάλο και αυτονόητο αγαθό της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ μόνο για τους πολίτες των μεγάλων πόλεων, αλλά όλων των Ελλήνων πολιτών ανεξαιρέτως. Και ενόψει των επικείμενων μεταθέσεων εντός της Δ.Α. Άρτας, σας επισημαίνουμε ότι σε οποιαδήποτε μετάθεση συναδέλφου μας χωρίς τη θέληση του, θα μας βρείτε Μπροστά σας!!!! Το φιλότιμο έχει στερέψει !”

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799