Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Χωρίς εκπρόσωπο η Ήπειρος στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό!

Κοινoποίηση:

Την απόφαση να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές που είχε προαναγγείλει μετά τις ευρωεκλογές έλαβε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάβοντας το πράσινο φως για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού επιτελείου.

Όπως φάνηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε σοβαρές παρεμβάσεις, αλλάζοντας υπουργούς που φάνηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν στα όσα ζητούσαν οι πολίτες. «Οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027» σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

Την Ήπειρο δεν εκπροσωπεί κανένας εκλεγμένος Βουλευτής καθώς εκτός κυβέρνησης βρέθηκε και η βουλευτής  Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα η οποία αντικαταστάθηκε στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Εκτιμάται ότι η Μαρία Κεφάλα κρίθηκε και για τη στάση που κράτησε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Γιώργος Στύλιος που είχε θητεύσει σε κυβερνητικό πόστο δεν πήρε εκ νέου θέση στο νέο Υπουργικό, ούτε ο Βασίλης Γιόγιακας που εκλέγεται σε μονοεδρική αλλά ούτε και ο Σπύρος Κυριάκης από την Πρέβεζα που εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής.

Η Ήπειρος εκπροσωπείτε σε θεσμικό επίπεδο στην Κεντρική Πολιτική εξουσία μόνο από τον Πρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799