Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας: Διακίνηση ναρκωτικών, αρπαγές και καλάσνικοφ

Κοινoποίηση:

Καλάσνικοφ και αρπαγές στην πυραμίδα 35, το λιγότερο γνωστό πέρασμα των μεταναστών.

Οι αστυνομικοί περπάτησαν για αρκετή ώρα ανάμεσα σε χωράφια με τριφύλλι και καρυδιές κι έφτασαν ως τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Αλβανίας, έξω από το χωριό Ιεροπηγή στην Καστοριά.

Στα σύνορα με την Αλβανία δεν υπάρχει φράχτης και η επικράτεια ορίζεται με μικρές τσιμεντένιες πυραμίδες, τοποθετημένες σε σταθερή απόσταση κατά μήκος της οριογραμμής. Στο ύψος της πυραμίδας 35 είχαν περάσει τη νύχτα σε αντίσκηνα μία μεγάλη ομάδα μεταναστών, οι περισσότεροι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας.

Σε μία σκηνή βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ με γεμιστήρες και σφαίρες, κι επίσης μαχαίρια και ένα drone με τηλεχειριστήριο. Η αστυνομία λέει ότι οι επτά εξ αυτών ήταν διακινητές, που είχαν πληρωθεί για να περάσουν το γκρουπ των υπολοίπων στην Αλβανία, με την ελπίδα οι τελευταίοι να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τα παραπάνω συμβαίνουν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η δίκη των επτά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Εφετείο της Κοζάνης και από τον φάκελο της υπόθεσης αποκαλύπτονται αρκετά μυστικά για το λιγότερο γνωστό πέρασμα προς την Αλβανία.

Περισσότερα στο news247.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799