Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Εισαγωγή επιπλέον φοιτητών στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Γεωπονίας ζητά η Όλγα Γεροβασίλη

Κοινoποίηση:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: “Λουκέτο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και στο Τμήμα Γεωπονίας;” κατέθεσε η Βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη,

Όπως αναφέρει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα καλύφθηκαν μόλις 10 θέσεις από τις συνολικά 137 ενώ στο Τμήμα Γεωπονίας καλύπτονται 54 θέσεις από τις 120.

Όπως εξηγεί η κ. Γεροβασίλη με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ιδρυθεί οι Σχολές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωπονίας και Μουσικών Σπουδών και η Γεωπονική Σχολή στην Άρτα, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των Αρτινών, αλλά και Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, συνδέοντας έτσι, την ανάπτυξη της περιοχής με την παραγόμενη γνώση.

Συμφωνα με την κ. Γεροβασίλη «η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μαζί με την αντισυνταγματική ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που νομοθέτησε η Νέα Δημοκρατία, διαλύουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, οδηγούν σε κλείσιμο τα περιφερειακά τμήματα και καθιστούν χιλιάδες νέες και νέους και τις οικογένειες τους βορά των οικονομικών συμφερόντων των – αμφιβόλου ποιότητας – ιδιωτικών πανεπιστημίων.»

Η κ. Γεροβασίλη ρωτά τον υπουργό Παιδείας αν θα προβεί σε διορθωτικές ενέργειες ώστε άμεσα να καταστεί δυνατή η εισαγωγή επιπλέον φοιτητών στα δυο τμήματα και τι θα κάνει ώστε να καταστεί βιώσιμο το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Γεωπονίας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799