
Σύμφωνα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, σε ότι αφορά την Ηγουμενίτσα στόχος είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αρχικά για τη λειτουργία θερινών τμημάτων. Οι μελέτες αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων θα γίνουν με ευθύνη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας. Το τμήμα συνεχίζει να λειτουργεί στην Πρέβεζα αλλά η κα Μπατιστάτου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του στα Γιάννενα, καθώς επίκειται η τελική απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- σύμφωνα με την Πρύτανη- εγγράφηκαν εφέτος στο πρώτο έτος περί τους 3.150 φοιτητές, ήτοι 100 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Για την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών η Πρυτανεία προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις και μεταξύ αυτών τη μείωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799