Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Η travel blogger Αλεξία Παππά με καταγωγή από την Άρτα έχει κάνει 150 ταξίδια σε 31 χώρες – Ποιες ξεχωρίζει [pics]

Κοινoποίηση:

Η Αλεξία Παππά είναι μια Ελληνίδα travel blogger που λατρεύει τα ταξίδια και την περιπέτεια, κι έτσι αποφάσισε να κάνει το πάθος της επάγγελμα.

Η Αλεξία Παππά γεννήθηκε στην Πάτρα, ενώ έχει καταγωγή από την Άρτα. Σπούδασε φυσικοθεραπεία και είχε το δικό της φυσικοθεραπευτήριο για 20 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό όμως που την κέρδισε ήταν να γυρίζει τον κόσμο και να γεμίζει με εμπειρίες και περιπέτειες, να γνωρίζει πολιτισμούς, κουλτούρες και νέους ανθρώπους.

Έχει κάνει 150 ταξίδια σε 31 χώρες και δεν σκοπεύει να σταματήσει. Άλλωστε, έχει στη λίστα της ακόμη πολλές χώρες για να γνωρίσει και να απολαύσει.

Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται μεταξύ Νεπάλ, Ιορδανίας, Βιετνάμ, Κένυας και Σκωτίας, προορισμούς που λατρεύει.

H Αλεξία Παππά μίλησε στο Iefimerida.gr για τη ζωή της ως travel blogger, ενώ πρότεινε μερικά υπέροχα μέρη για φθινοπωρινές αποδράσεις:

Πες μας λίγα λόγια για σένα
Έχω γεννηθεί στην Πάτρα και η καταγωγή μου είναι από την Άρτα. Έχω σπουδάσει στην Αθήνα φυσικοθεραπεία και μόλις τελείωσα τις σπουδές μου επέστρεψα στην Πάτρα, όπου μαζί με την αδελφή μου ανοίξαμε ένα κέντρο φυσικοθεραπείας στο κέντρο της πόλης. Το 2019, μετά από 20 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε αυτός ο όμορφος και γεμάτος δυνατά συναισθήματα κύκλος της φυσικοθεραπείας.

Πώς προέκυψε η αγάπη σου για τα ταξίδια;
Το ταξίδι για εμένα είναι πηγή έμπνευσης, ζωντάνιας, εξέλιξης και αναγέννησης! Το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα όπου ξοδεύεις χρήματα αλλά γίνεσαι πιο πλούσιος, σε εμπειρίες, γνώσεις, συναισθήματα, εικόνες, σε όλα… Επιστρέφεις λίγο πιο σοφός μετά από κάθε ταξίδι, γνωρίζοντας καινούργιους πολιτισμούς και κουλτούρες.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ονειρευόμουν πάντα και σχεδίαζα πού θα πάω και ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός μου.

Πότε άρχισες να ασχολείσαι με αυτό επαγγελματικά;
Επαγγελματικά ασχολούμαι σχεδόν τα δύο τελευταία χρόνια. Συνεργάζομαι με το Versus Travel ως Tour Leader και συνοδεύω και μικρά ιδιωτικά γκρουπ.

Πού έχεις ταξιδέψει μέχρι στιγμής; Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός σου;
Έχω φτάσει σχεδόν τα 150 ταξίδια, κάποιες χώρες τις έχω επισκεφθεί περισσότερες από μία φορές, 2-3, ακόμη και 8-9 φορές, και πλέον έχω πολλούς φίλους ανά τον κόσμο, αυτό είναι κάτι που με μαγεύει.

Έχω ταξιδέψει συνολικά σε 31 χώρες. Έχω βρεθεί σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, σε εξωτικούς προορισμούς και Αφρική. Τους τελευταίους μήνες είμαι μεταξύ Νεπάλ, Ιορδανίας, Βιετνάμ, Κένυας και Σκωτίας.



Τι σου έχει μείνει αξέχαστο; Υπάρχει κάποια ιστορία που θα ήθελες να μας διηγηθείς;

Όλοι οι προορισμοί έχουν να σου δώσουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Ποιος δεν θέλει να γεμίσει με τα μοναδικά vibes και τη θετική ενεργεία που σου δίνει απλόχερα το Νεπάλ;

Στη Σκωτία νιώθεις ότι μπαίνεις σε άλλη εποχή, στην εποχή των Ιπποτών, ζεις ένα παραμύθι.

Η Κένυα θα σε μαγέψει με την άγρια φύση και το ξεχωριστό ζωικό της βασίλειο.

Από την άλλη, κάθε φορά που αντικρίζω το θησαυροφυλάκιο στην Πέτρα της Ιορδανίας η συγκίνηση και το δέος είναι πάντα το ίδιο. Άλλωστε είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου.

Πώς είναι δυνατόν να μην εντυπωσιαστείς από τη μεγαλοπρέπεια της Νέας Υόρκης ή να μην κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού; Η φυσική ομορφιά του Βιετνάμ είναι κάτι που θα σε εκπλήξει.

Γενικά, η φιλοσοφία μου είναι η εξής: Όλοι οι προορισμοί έχουν να σου δώσουν κάτι… Από όμορφες αναμνήσεις έως καινούργιες εμπειρίες. Πάντα να θυμάσαι πως θα έχεις πλέον άποψη για τον προορισμό που επισκέφθηκες, κάτι που είναι πολύ υποκειμενικό άλλωστε.

Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι η καλή σου διάθεση και όλα θα πάνε τέλεια!



Πού δεν έχεις πάει ακόμη, αλλά το έχεις ως στόχο ή όνειρο ζωής;

Υπάρχουν πολλά μέρη που δεν έχω ταξιδέψει και τα έχω βάλει στο πλάνο. Όπως Ιαπωνία, Παταγονία, Μεξικό, Ανταρκτική και μακάρι να μπορέσω να ταξιδέψω όσο περισσότερο μπορώ.

Πρότεινέ μας μερικά ωραία μέρη για φθινοπωρινές αποδράσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό
Παρά την αγάπη μου για όλο το κόσμο, θα πω ότι σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει. Εδώ ο ουρανός είναι πάντα πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός.

Λατρεύω την Κέρκυρα, που μπορείς να την επισκεφθείς όλο το χρόνο, αλλά κάθε εποχή έχει τη δική της μαγεία.


Ωραίος φθινοπωρινός προορισμός είναι και η Μάνη, ο συνδυασμός της γαλαζοπράσινης θάλασσας με την αγριότητα του τοπίου είναι συγκλονιστική.

Αν κάποιος θέλει κάτι πιο ορεινό, τα Ζαγοροχώρια είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Για όποιον θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, η Σκωτία είναι πρώτη επιλογή μου. Είναι μια χώρα όπου η φύση «οργιάζει» και τώρα τα φύλλα κοκκινίζουν και πέφτουν, δημιουργώντας ένα τοπίο μαγικό. Με μέτριες, καλές θερμοκρασίες, και βέβαια το Εδιμβούργο, που θα το ερωτευθείς από την πρώτη ματιά.

Μια δεύτερη επιλογή είναι η Ρώμη, πολύ κοντά στην Ελλάδα, ένα ανοιχτό μουσείο που την περπατάς και είσαι μόνιμα ενθουσιασμένος. Μια εξόρμηση τριών ημερών είναι αρκετή για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να ανανεωθείς.

Τώρα, για όσους θέλουν κάτι πιο μακριά και να φύγουν τελείως από την Ευρώπη, η πρότασή μου είναι το μοναδικό Νεπάλ. Εδώ μιλάμε για ταξιδιώτες που αγαπάνε την περιπέτεια και τις νέες προκλήσεις. Έχει περάσει η περίοδος των μουσώνων και η διαύγεια των Ιμαλαΐων είναι το κάτι άλλο.

Τον Νοέμβριο οργανώνω ένα mini travel group στο Νεπάλ, όπου θα περιέχει γνωριμία με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και trekking στα Ιμαλάια. Ένα ταξίδι διαφορετικό!

Το solo travelling είναι μεγάλη τάση τελευταία. Τι θα έλεγες για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν; Τι πρέπει να προσέχουν;
Πραγματικά το λατρεύω αυτό το «φαινόμενο». Έχω παρά πολλούς solo travellers στα γκρουπ μου και τους αγαπώ πολύ!

Όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν, θα πρότεινα να ξεκινήσουν από ένα οργανωμένο γκρουπ. Είναι μια ασφαλής επιλογή, γιατί είναι μεγάλο τεστ αν αντέχεις πρώτα τον εαυτό σου, τη μοναξιά σου, και μετά τυχόν δυσκολίες που μπορεί να συναντήσεις. Έτσι θα δουν αν τους ταιριάζει σαν στιλ ταξιδιού!

Το μόνο που πρέπει να γνωρίζουν είναι να μιλάνε καλά αγγλικά, να είναι λίγο οργανωτικοί, ψυχραιμία και θετική διάθεση! Τίποτα άλλο! Και όρεξη για περιπέτεια, γιατί η περιπέτεια δεν έχει πάντα θετική έννοια!

Πότε προτιμάς διακοπές στην Ελλάδα και πότε στο εξωτερικό;
Αν είσαι ταξιδιώτης, πας παντού ανά πάσα στιγμή. Εννοείται, το καλοκαιράκι σε κάποιο όμορφο νησάκι, αλλά γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πλέον, είμαι all time weather. Στο εξωτερικό αποφεύγω να πάω εποχές με μουσώνες ή το πολύ κρύο.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799