Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Άρτα: 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “H Εκπαίδευση στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”

Κοινoποίηση:

Στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, στις 1,2, 3 Νοεμβρίου 2024, στην Άρτα με θέμα: «H Εκπαίδευση στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, Ερευνητές/τριες, Στελέχη της Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικές Μονάδες, Φοιτητές/τριες και κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχοι του Συνεδρίου

• Να αναδειχτούν οι θετικές προοπτικές αλλά και οι κίνδυνοι από την εφαρμογή και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση και γενικότερα στη ζωή των ανθρώπων.

• Να διερευνηθεί η σύγχρονη θέση/άποψη ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση (Artificial Intelligence in Education – AIED) είναι εκείνος ο επιστημονικός τομέας που εστιάζει σε «ευφυή» συστήματα διδασκαλίας και μάθησης.

• Να παρουσιαστούν οι τρόποι μέσω των οποίων η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση τόσο της διαδικασίας διδασκαλίας – μάθησης, όσο και της υποστήριξης, εξέλιξης και υποδομής του έργου και του οράματος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις (campus) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα, καθώς και εξ αποστάσεως

Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Μετά την ολοκλήρωσή του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις (συμμετοχής παρακολούθησης) και θα αναρτηθούν ψηφιακά πρακτικά

Αναλυτικές πληροφορίες παρατίθενται και εδώ: dide.art.sch.gr/synedrio2

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799