Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Αλέκος Καχριμάνης- Ο Γράμμος, ο Εισαγγελέας και οι καταγγελίες για «ανθρώπους της νύχτας» που ήρθαν στα Γιάννινα!

Κοινoποίηση:

Επιμένει για την αναγκαιότητα του έργου διάνοιξης δρόμου στην κορυφογραμμή του Γράμμου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, εκεί όπου πριν από ακριβώς μία εβδομάδα είχε υποστηρίξει πως το έργο ζητήθηκε από το στρατό με εμπιστευτικό έγγραφο… από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Στη  συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ήταν επιθετικός  σχετικά με το έργο στον Γράμμο.

Με δηλώσεις περί νομιμότητας και απειλές ότι θα καταφύγει στον εισαγγελέα εναντίον «όποιου επιχειρήσει οτιδήποτε», επιχείρησε να σβήσει κάθε αμφισβήτηση.

Υποστήριξε ότι ο δρόμος ήταν επιθυμία του Στρατού και των κτηνοτρόφων.

Εξέφρασε δε και παράπονο όπως αναφέρει το epiruspost.gr: Ανέφερε ότι «άνθρωποι της νύχτας» επισκέφθηκαν τα Γιάννενα και δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενώ εκτόξευσε κατηγορίες κατά του ΚΚΕ και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατηγορώντας τους ότι τοποθετούν «ταμπέλες στον Γράμμο». Έφτασε δε να υποστηρίξει πως «αν δεν είχαμε κερδίσει το Γράμμο, η Ήπειρος θα ήταν Αλβανία»!

«Για τον Γράμμο δεν απαντάω τίποτα, είναι νόμιμη όλη η διαδικασία και όποιος επιχειρήσει το παραμικρό εγώ θα πάω στον Εισαγγελέα και σε άλλα θέματα, το λέω θα πάω μόνος μου στον Εισαγγελέα» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης στέλνοντας έτσι μήνυμα όχι μόνο προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και προς τα μέσα ενημέρωσης που ήταν παρόντα στην συνεδρίαση.

«Σε κάποια θέματα, που δεν υπάρχει θέμα, δημιουργούμε θέματα. Έχω όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μου και ότι ήταν δρόμος και ότι τον θέλει ο στρατός και οτιδήποτε άλλο.. Δεν μπορεί να παίζουμε εδώ με διάφορα θέματα που έχουμε στο μυαλό α, θα γίνουν ανεμογεννήτριες και λοιπά. Χθες 34 κτηνοτρόφοι ήρθαν εδώ και είπαν «ποιος είναι αυτός που δημιουργεί θέμα με τον δρόμο»… Μέχρι εδώ… στοπ.. Εγώ θα κάνω κουμάντο εδώ και όποιος νομίζει ότι δεν είναι σωστά απέναντι..» ήταν ένα από τα ξεσπάσματα του Περιφερειάρχη.

«Το δεύτερο και σημαντικό που θέλω να σας πω είναι ένα παράπονο.. Παρουσιάστηκαν άνθρωποι της νύχτας εδώ στα Γιάννινα.. δεν σας είδα να σας ενδιαφέρει καθόλου αυτό το θέμα.. Ποιοι είναι αυτοί που ήρθαν και γιατί ήρθαν αυτοί…» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την καταγγελία του είπε «δεν σας βάλω εγώ μυαλό.. γεια σας»…

Στη συνέχεια και σε ερωτήματα από τους επικεφαλής των παρατάξεων επανέλαβε ότι ο δρόμος στο Γράμμο προϋπήρχε και έχει όλα τα έγγραφα που το επιβεβαιώνουν.

«Αν είχαμε χάσει τον Γράμμο θα ήμασταν και εμείς Αλβανία..» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του προκαλώντας έναν ακόμη γύρο αντιπαράθεσης…

Οι απευθείας αναθέσεις

Τέλος, στην επίκληση του επικεφαλής της παράταξης “Ήπειρος Όλον” Στέφανου Ζούμπα για τη συζήτηση περί των απευθείας αναθέσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ανακοίνωσης της προέδρου του σώματος, ότι εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία από την Εισαγγελία πολιτική συζήτηση για το θέμα δε μπορεί να γίνει, ο Περιφερειάρχης έκανε στροφή 180 μοιρών ανακοινώνοντας πως επειδή έχει προσβληθεί τα μέγιστα… το θέμα “θα συζητηθεί με όλες τις συνέπειες του νόμου”…

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799