Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Άρτα: Aλλάζει εικόνα ο καιρός – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Κοινoποίηση:

Πτώση της θερμοκρασίας που βαθμιαία θα γίνει αισθητή σε όλη την Ήπειρο προβλέπεται από σήμερα μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Aναλυτικότερα:

Άρτα: Η Πέμπτη θα ξημερώσει και θα κυλήσει με κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά, ενώ δε θα λείπουν και τα διαστήματα με ήλιο. Στα πολύ ανατολικά ορεινά οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, αλλά η πιθανότητα έστω ψιχάλας σε εκείνες τις περιοχές είναι μικρή.

Παρασκευή: Με αρκετό ήλιο και τοπικές μόνο συννεφιές θα κυλήσει η Παρασκευή στην Ήπειρο. Μόνο προς το απόγευμα στις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές τα σύννεφα πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι Βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 4Bf με πρόσκαιρα εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέλθει στους 25°C στα πεδινά και τα παράκτια, στους 21°C-22°C στα ημιορεινά και στους 19°C στα ορεινά.

Σάββατο: Με αραιές νεφώσεις θα κυλήσει το Σάββατο στην Ήπειρο. Δε θα λείπει ο ήλιος, ενώ μόνο στις ανατολικές ορεινές περιοχές τα σύννεφα θα είναι πρόσκαιρα αυξημένα. Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι Βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι θα φτάνουν τα 4-5Bf. Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, έτσι το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 23°C στα παραθαλάσσια, τους 21°C-22°C στα πεδινά, τους 19°C στα ημιορεινά και τους 16°C στα ορεινά. Η υγρασία θα είναι χαμηλή, ενώ η αίσθηση της ψύχρας και κατά τόπους του κρύου θα είναι εντονότερη το βράδυ.

Κυριακή: Με μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις θα κυλήσει και η Κυριακή στην Ήπειρο. Παροδικά περισσότερα θα είναι τα σύννεφα στα ανατολικά ορεινά, ενώ και μακριά, στα ανοιχτά του Ιονίου, θα παραμένουν κάποιες συννεφιές πυκνές, χωρίς να μπορούν να κινηθούν ανατολικότερα. Αιτία για τα παραπάνω θα είναι οι ισχυροί Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί άνεμοι, που θα πνέουν με εντάσεις 4-5Bf. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και στα παράλια θα στραφούν σε Δυτικούς. Ο υδράργυρος σε χαμηλές τιμές για την εποχή, θα φτάσει το μεσημέρι τους 21°C σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, τους 18°C σε ημιορεινές και τους 15°C-16°C σε ορεινές. Χαμηλά θα κυμαίνεται η υγρασία.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799