Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Σε αυτό το μέρος δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ τη σοκολάτα

Κοινoποίηση:

Η σοκολάτα ένα από τα αγαπημένα γλυκά σνακ μικρών αλλά και μεγάλων, που συχνά δεν λείπει από κανένα σπίτι.

Όμως, το συχνό ερώτημα «πού πρέπει να αποθηκεύουμε τη σοκολάτα ώστε να μην χαλάσει και χάσει τη γεύση της;» παραμένει ακόμη στο προσκήνιο με πολλούς να αναρωτιούνται.

Η αντιπαράθεση μεταξύ της αποθήκευσης της σοκολάτας στο ντουλάπι ή στο ψυγείο είναι ένα κοινό οικιακό debate και οι υπερασπιστές του καθενός έχουν συνήθως έντονες απόψεις για το γιατί η πλευρά τους έχει δίκιο.

Ο Joshua Houston, ειδικός στην αποθήκευση τροφίμων στο Household Quotes, λέει ότι ενώ υπάρχει παθιασμένη συζήτηση και από τις δύο πλευρές, μόνο ένας μπορεί να έχει δίκιο.

Στο ψυγείο ή στο ντουλάπι η σοκολάτα;

«Το να βάζεις στο ψυγείο τη σοκολάτα σου είναι κακό για διάφορους λόγους, ο πρώτος είναι ότι η σοκολάτα μπορεί εύκολα να απορροφήσει τις γεύσεις από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο σου. Δεύτερον, αν παγώσετε τις γλυκές λιχουδιές σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το κρύο μπορεί να τις κάνει άγευστες. Αυτό αφαιρεί λίγη από την απόλαυση και την ικανοποίηση που μπορεί να φέρει η σοκολάτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κομμάτια σοκολάτας και κόκκοι καφέ

Αν έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι η σοκολάτα σας φαίνεται παράξενα λευκή, σχεδόν μουχλιασμένη αφού βρίσκεται σε κρύο μέρος, τότε αυτό μπορεί να αποδοθεί στο ψυγείο.

Ο Τζόσουα είπε: «Ο αποχρωματισμός είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, αυτό συμβαίνει όταν η υγρασία στο ψυγείο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζάχαρης, όπου η ζάχαρη ανεβαίνει στην επιφάνεια».

Αν και η σοκολάτα διαρκεί από 10 μήνες έως δύο χρόνια ανάλογα με την περιεκτικότητα σε γάλα (η μαύρη σοκολάτα έχει λιγότερο γάλα και επομένως διαρκεί περισσότερο) θα έχει καλύτερη γεύση αν φυλάσσεται στο ντουλάπι.

Μπάρες σοκολάτας και κόκκοι κακάο

«Το ντουλάπι σας είναι μια καλύτερη επιλογή, εφόσον είναι στεγνό, η υγρασία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γεύση με την πάροδο του χρόνου. Η ιδανική θερμοκρασία για τη σοκολάτα είναι μεταξύ 12 και 18 βαθμών Κελσίου, καθώς κάθε άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιώσιμο», πρόσθεσε.

«Αν ανοίξετε τη σοκολάτα σας (που δεν θα σας κατηγορούσα), τυλίξτε τη σε ένα αεροστεγές περιτύλιγμα ή ένα δοχείο. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία της σοκολάτας από την υγρασία και τις εξωτερικές οσμές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη γεύση. Επίσης, φροντίστε να κρατάτε τη σοκολάτα μακριά από το άμεσο φως, όχι μόνο προκαλεί “άνθιση ζάχαρης”, αλλά το λιώσιμο είναι ένας παράγοντας. Η “ανθισμένη” σοκολάτα εξακολουθεί να είναι ασφαλής για κατανάλωση, αλλά δεν θα φαίνεται τόσο ελκυστική και μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799