Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές απειλούν με αποχώρηση

Κοινoποίηση:

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς τα εσωκομματικά ρήγματα απειλούν τη συνοχή του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στο ενδεχόμενο νέας διάσπασης, τη στιγμή που σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, το κόμμα της Κουμουνδούρου εμφανίζεται πέμπτο με 7,6%, κάτω από ΚΚΕ (8,3%) και Ελληνική Λύση (8,1%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί. Παράλληλα, το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ -Βουλευτές απειλούν με αποχώρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, απειλούν με αποχώρηση εάν δεν του επιτραπεί να είναι υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος.

Σε περίπτωση ενδεχόμενης ανεξαρτητοποίησης τεσσάρων βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούνταν στην απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αν ανεξαρτητοποιηθούν 10-12 βουλευτές, υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Αν επιμείνει η ομάδα που διοικεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ στον αποκλεισμό του Κασσελάκη, πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να παραμείνουμε στο κόμμα. Προφανώς, θα ανεξαρτητοποιηθώ», σημείωσε χθες ο βουλευτής Πέτρος Παππάς.

Από τη πλευρά του ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημείωσε ότι «αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί, θα μείνουμε στο κόμμα. Αν δεν είναι υποψήφιος, κάποιοι από εμάς θα αποχωρήσουμε, και ένας από αυτούς είμαι εγώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε χθες στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», για να παρακολουθήσει την αντιφασιστική παράσταση «18/9». Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν το site που έχει φτιάξει είναι ένα μήνυμα ότι ετοιμάζει κάποιο νέο κόμμα, απάντησε: «Έχουμε ήδη κόμμα. Λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ας αφήσουν τη βάση να αποφανθεί».

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, σε ακόμη μία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν οι εκατέρωθεν αιχμές και βολές καθώς τα κορυφαία στελέχη διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο την προσωπική ιστοσελίδα του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία καλεί σε εγγραφές τους υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες, καταδικάζεται η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας από πλευράς Στέφανου Κασσελάκη, κάτι που βρήκε αντίθετα μόνο πέντε μέλη του οργάνου και συγκεκριμένα τους Πάνο Ρήγα, Ρένα Δούρου, Νίκο Σκορίνη, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι οποίοι όμως δεν διαφώνησαν με τις πολιτικές αναφορές της απόφασης παρά μόνο σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά.

Πολάκης σε «87»: Κάνατε μ@@@@@α, τον μετατρέψατε σε πληγωμένο πρίγκιπα

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής, φορτισμένης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη, απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στους «87» φέρεται να υποστήριξε ότι «την έχετε κάνει τη μ@@@@@α σας και τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκιπα εσείς οι 87, οι 100».

«Αν έρθει όμως κανονικός κόσμος να ψηφίσει, ”αυτό το πράγμα” πρόεδρος δεν βγαίνει» φέρεται να υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκατέρωθεν πυρά στην Πολιτική Γραμματεία -«Κατηγορώ» κατά Κασσελάκη

Η Θεοδώρα Τζάκρη, από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, στράφηκε κατά της πλειοψηφίας, λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η ΠΓ κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρισκόμαστε εν μέσω προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά».

Η Όλγα Γεροβασίλη στην τοποθέτησή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει… Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή… Ή το plan b, το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας, είναι για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε με τη σειρά του στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας απαράδεκτους τους προπηλακισμούς των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην ΚΕ, στις οργανώσεις στον προσυνεδριακό διάλογο και παντού. «Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε.

Ο Πάνος Ρήγας τόνισε πως «όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα στο συνέδριο χωρίς να έχει υποβάλει καν 30 υπογραφές και πόθεν έσχες, σύμφωνα το άρθρο 16 του Καταστατικού. Το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα. Το συνέδριο μπορεί να κάνει τα πάντα. Ό,τι θέλει. Έχει απόλυτη κυριαρχία».

Ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε εκ νέου στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως «επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδίκασε την πλατφόρμα Κασσελάκη

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχώρησε χθες στην πολιτική καταδίκη της δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας από πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη, με εξαίρεση πέντε μέλη της, τα οποία διαφώνησαν μόνο με το σκέλος της απόφασης που αφορά στα εσωκομματικά. Πρόκειται για τους Ρένα Δούρου, Πάνο Ρήγα, Νίκο Σκορίνη, θεοδωρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι οποίοι, ωστόσο, δεν διαφώνησαν με τις πολιτικές αναφορές της απόφασης.

Σύμφωνα με την απόφαση, «η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην ΚΕ και την ΠΓ του κόμματος. Είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας».

Κάνει λόγο για «προσβλητικές αναφορές σχετικά με τους δήθεν 50 εργαζόμενους μέλη της Κ.Ε., εκτός του ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, προσβάλλουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσιδιάζουν σε αντιλήψεις και επιθέσεις άλλων πολιτικών χώρων. Τα μέλη του κόμματος και των οργάνων, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος, δεν είναι ούτε υπάλληλοι, ούτε υφιστάμενοι κανενός».

Προσθέτει ότι «παρά την αντικομματική και αντικαταστατική επιδίωξη για μη απαρτία στη συνεδρίαση, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε στις 12 Οκτωβρίου με απαρτία και η απολύτως καταστατική και δημοκρατική απόφασή της ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα πρωτοφανή για τον χώρο μας έκτροπα που διαδραματίστηκαν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης του οργάνου, οποιαδήποτε φραστική ή άλλη επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος, και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τις εργασίες της Κ.Ε., καθώς και παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε οργανώσεις και κομματικές διαδικασίες».

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προσθέτει πως «τέτοια φαινόμενα αποτελούν πλήγμα για το κόμμα μας, αντικειμενικά εξυπηρετούν σχέδια απομαζικοποίησης των πολιτικών διαδικασιών και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα μάτια της κοινωνίας, και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν»

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799