Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Δήμοι- Μέτρα για να σταματήσει η ασυδοσία στους δρόμους και στα πεζοδρόμια από εργολάβους

Κοινoποίηση:

Μετρά προκειμένου να σταματήσει η ασυδοσία κατά τις εργασίες που διενεργούν οι εργολάβοι για λογαριασμό Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας, λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων. Από το καλοκαίρι, διενεργούνται αυτοψίες από μεικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Οδοποιίας για την επιβολή προστίμων και όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή το μέτρο τώρα θα περιλαμβάνει και αυτοψίες από μεικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας-Ελληνικής Αστυνομίας, με φωτογραφική τεκμηρίωση των παραβάσεων.

  Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή και τα ακόλουθα νέα μέτρα:

– Σύνταξη αιτιολογικής έκθεσης με σκοπό την τροποποίηση του νόμου, ώστε και η εταιρεία του Φυσικού Αερίου να ζητά άδεια τομής για επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους.

– Αυστηροποίηση των όρων για έκδοση αδειών τομής.

– Αυστηροποίηση πλαισίου σε περιπτώσεις υποτροπής των εταιρειών.

– Οι γνωστοποιήσεις των έκτακτων βλαβών (όπου δηλαδή δεν απαιτείται άδεια) θα συνοδεύονται απαραίτητα με τεκμηρίωση του επείγοντος και εφόσον διαπιστώνεται κατάχρηση του μέτρου θα επιβάλλονται πρόστιμα ή δε θα δίνονται νέες άδειες τομής.

– Προσθήκη προϋποθέσεων αποκατάστασης των προηγούμενων εργασιών πριν την έκδοση καινούργιας άδειας τομής.

-Σε περιπτώσεις όπου εντοπίζονται εταιρείες να εκτελούν εργασίες χωρίς άδεια θα εξετάζεται η εκ νέου αδειοδότηση των εταιρειών και θα κινούνται νομικές διαδικασίες εκ μέρους του δήμου Αθηναίων.

Χάρης Δούκας: Λογική η αγανάκτηση των πολιτών

«Είναι λογική η αγανάκτηση των πολιτών για τον τρόπο που εκτελούν τα έργα εργολάβοι τρίτων φορέων, όχι μόνο στον Δήμο της Αθήνας αλλά και στους υπόλοιπους δήμους. Γι’ αυτό η Διεύθυνση Οδοποιίας ετοιμάζει μια αιτιολογική έκθεση για την αλλαγή του νόμου, ώστε και η εταιρεία του Φυσικού Αερίου να ζητά άδεια τομής για επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, την οποία και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στην ΚΕΔΕ» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και προσέθεσε: «Με τα νέα μέτρα που υιοθετούμε κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει η ασυδοσία των εταιρειών στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης μας».

Από τη μεριά του, ο αντιδήμαρχος Υποδομών Ανδρέας Γραμματικογιάννης ανέφερε: «Πολλοί εργολάβοι εκτελούν βιαστικά τα έργα και με πρόχειρο τρόπο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες και να ξεκινά ένα ατελείωτο γαϊτανάκι εργασιών. Σε συνέχεια της υπόθεσης στην οδό Κεραμεικού με τις καταγγελίες, που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τη Δημοτική Αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και κινείται η διαδικασία για την επιβολή προστίμων. Σκοπός μας είναι τα μεικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας – Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρούν και σε φωτογραφική τεκμηρίωση, με τον έλεγχο να ξεκινά από εταιρείες που έχουν ήδη συστηματικά παραβατικές συμπεριφορές και αγνοούν τις οδηγίες μας».

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Οδοποιίας σε συνεργασία με την ΔΑΕΜ ΑΕ, έχει σχεδιάσει και λειτουργεί την ιστοσελίδα tomes.cityofathens.gr, όπου οι πολίτες μπορούν να προχωρούν σε καταγγελίες όποτε προκύπτουν ζητήματα με εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799