Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Συμμετοχή του Βουλευτή ΝΔ Γιώργου Στύλιου στη Συνεδρίαση της 63ης Επιτροπής Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής

Κοινoποίηση:

Ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος εκπροσώπησε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εργασιών της 63ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των Παρευξείνιων Χωρών (BSEC), που αποτελείται από 13 κράτη-μέλη.

Οι διαβουλεύσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών ως μέσο για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη των κρατών-μελών.

Κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ηγείται του χαρτοφυλακίου των μεταφορών της ΕΕ. Τόνισε την αξία της ενσωμάτωσης των μεταφορών και του τουρισμού σε ένα ενιαίο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του καίριου ρόλου των τομέων αυτών για την “πράσινη μετάβαση” της Ευρώπης.

Δήλωσε μάλιστα ότι προσβλέπει σε γόνιμες συζητήσεις για τη διαμόρφωση πολιτικών που θα ωφελήσουν τόσο τα κράτη-μέλη της BSEC όσο και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Περαιτέρω, αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

Η εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών για την Ελλάδα (NTPG)
Τα προγράμματα “Go Electric”, “Πράσινα Ταξί” και “e-Αστυπάλαια” για την ενίσχυση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης στην Ελλάδα, που ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές πολιτικές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Συμφώνου («Green Deal») και του «Fit for 55»
Η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών γραμμών και η σύνδεση των λιμένων με το δίκτυο σιδηροδρόμων.
Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω προγραμμάτων αναδιάρθρωσης.

Ο Γιώργος Στύλιος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευημερία και την επίτευξη της ανάπτυξης μέσω του τομέα των μεταφορικών υποδομών.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799