Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

«Οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στο νομό Πρέβεζας»- Εξαιρετική εκδήλωση

Κοινoποίηση:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η παρουσίαση του βιβλίου-φωτογραφικού λευκώματος «Οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στο νομό Πρέβεζας» του Βασίλη Γ. Δήμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, το οποίο περιλάμβανε αφιέρωμα του περιοδικού «ΤΡΟΧΟΙ & TIR» του 1999, καθώς και στιγμιότυπα από την παρουσίαση του πρώτου Λευκώματος το 2000.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας, κ. Λεωνίδας Αργυρός, και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε., κ. Σωτήρης Μπεζεβέγκης. Επιπλέον, χαιρετισμούς έστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ κ. Σοφοκλής Φάτσιος, καθώς και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πεζογράφος κ. Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας κ. Θωμάς Νάτσος.
Στην ομιλία ο Δρ. Ιστορίας Σπύρος Σκλαβενίτης, προϊστάμενος των ΓΑΚ Πρέβεζας, αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία του λευκώματος, καθώς και στην πολυετή έρευνα και τα αρχεία που μελέτησε ο συγγραφέας Βασίλης Δήμος και σχολίασε τη σημασία του λευκώματος που αποτελεί πολύτιμη καταγραφή της ιστορίας της πόλης μας.
Ο Σπύρος Γ. Μπρίκος, ιατρός και συγγραφέας μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη σπουδαιότητά του ως έργου που αποτυπώνει την πολυετή ιστορία των μεταφορών στην Ήπειρο, με έμφαση στην ιστορία του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας. Τόνισε πως η μελέτη αυτή καταγράφει την αλλαγή και την εξέλιξη των συνθηκών ζωής, καθώς και τον ρόλο που έπαιξαν τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα των μεταφορών.
Ο Σωτήρης Νούσιας ποιητής και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας αναφέρθηκε στην ταξική διάσταση στις οδικές μεταφορές του νόμου Πρέβεζας, την δεκαετία 40-50 και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το βιβλίο του Βασίλη Δήμου δεν αφορά απλώς την ιστορία και το γίγνεσθαι των μεταφορών στον νομό αλλά φωτίζει ιστορικά και με βλέμμα στον άνθρωπο κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτισμικές συνθήκες μιας εποχής.
Ο συγγραφέας του λευκώματος, Βασίλης Δήμου, αφιέρωσε την εκδήλωση στον σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και στην αείμνηστη Κωνσταντίνα Τσάιμου, καθηγήτρια του ΕΜΠ. Ο ίδιος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο της ΠΟΑΥΣ, κ. Σοφοκλή Φάτσιο, για τη χρηματοδότηση, όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους και σε όσους συνέβαλαν με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό.
Μια ευχάριστη νότα πρόσθεσε ο τραγουδοποιός Κώστας Αντύπας, που με την κιθάρα του μας ταξίδεψε με το τραγούδι «Το λεωφορείο της στιγμής», Το Ζεϊμπέκικο «Με αεροπλάνα και βαπόρια» και το «Δίχτυ», με το κοινό να σιγοτραγουδά μαζί του.
Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), το Τμήμα Γ.Α.Κ. Πρέβεζας και την Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας. Την εκδήλωση συντόνισε η Κική Σακκά, υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799