Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ούτε αν θα γίνει το συνέδριο – De facto η διάσπαση του κόμματος

Κοινoποίηση:

Σε πορεία κατήφορου χωρίς σταματημό βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν από το προγραμματισμένο συνέδριό του (8-10 Νοεμβρίου), στο οποίο φιλοδοξεί να ξεφορτωθεί σαν άχθος τον έκπτωτο, τέως πρόεδρό του.

Ο οποίος, όπως αναφέρει η Νίκη Ζορμπά στο capital.gr, επιμένει στην ανάγνωση μιας ολόδικής του πραγματικότητας, πέρα και πάνω από τις αποφάσεις των κομματικών Οργάνων, στην οποία παραμένει ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος, θα επικρατήσει ξανά, το συνέδριο θα τον δικαιώσει και αν δεν τον δικαιώσει τότε δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα στον ΣΥΡΙΖΑ αφού θα προκαλέσει αντιδράσεις και νέα διάσπαση.

Kι όλα τούτα, σε φόντο πανηγυρικό, με εγκαίνια γραφείων του ( για προεκλογικούς μόνον σκοπούς, όπως διατείνεται), όπου με πούλμαν μεταφέρει οπαδούς, καπνογόνα και μια …ξέφρενη χαρά και πεποίθηση ότι θα επιστρέψει δόξη και τιμή στην κεφαλή του κόμματος, μετά από μια περιπέτεια που προκάλεσαν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, αντικαταστατικά και παράνομα εννοείται- που φλερτάρουν με τη διαπλοκή.

Χωρίς υπερβολή, το παραπάνω είναι το σκηνικό που έχει στήσει και στο οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας στο πλευρό του περί τη μια χούφτα βουλευτών που μένει να φανεί στο τέλος εάν θα τον ακολουθήσουν (και ποιοι) στο ενδεχόμενο εγχείρημα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, εις ένδειξη “διαμαρτυρίας” για τις πρακτικές που ακολουθούνται.

Σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ούτε αν θα γίνει το συνέδριο - De facto η διάσπαση του κόμματος

Vertigo για το συνέδριο

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα εν τω μεταξύ, τα επιθεωρησιακά νούμερα στον ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται, αυξάνονται, πληθύνονται και πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό – όλα σε κατεύθυνση γενικευμένης γελοιοποίησης του κόμματος- που δεν αποτυπώνονται μόνον στις πολεμικές διαρροές Κασσελάκη- πλειοψηφίας αλλά και τις δημοσκοπήσεις:

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει τάχιστα προς την εξαέρωση και όποιος κληθεί να τον “συμμαζέψει” μετά την ολοκλήρωση της σαπουνόπερας, Κασσελάκη- πλειοψηφίας, θα εκκινήσει από έναν βατήρα, εξαιρετικά χαμηλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο Κασσελάκης, όπως αναλύθηκε παραπάνω, βρίσκεται σε παράλληλη τροχιά με τις κομματικές διαδικασίες και τις αποφάσεις του κόμματος – ήτοι οι δρόμοι τους επουδενί και πουθενά δεν τέμνονται- ενώ ο εξοργισμένος και αποσταθεροποιημένος “παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ”, δυσκολεύεται να συμφωνήσει για κοινό βηματισμό σε σχέση – ακόμη- και με το εάν και πότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το προαναγγελθέν συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντός της πλειοψηφίας, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι διαφορετικές προσεγγίσεις με αιχμή το συνέδριο και τη διεξαγωγή του. Ο προβληματισμός σχηματοποιείται grosso modo ως εξής:

1. Σε όσους επιμένουν στην ανάγκη μετάθεσης του συνεδρίου, ώστε τουλάχιστον να αποφευχθούν σκηνές εκπάγλου κάλλους από τον Κασσελάκη και τους θιασώτες του που θα ‘ναι η χαριστική βολή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως εικόνα που θα εκπέμψει στην κοινή γνώμη

2. Σε εκείνους που εκτιμούν ότι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα , η ιδεωδέστερη επιλογή είναι να πραγματοποιηθεί το συνέδριο και έστω δια διαδικασιών ακραίων ( φοβούνται μετατροπή του σε αρένα), να καθαρίσει το κλίμα και η ατμόσφαιρα από την περίσσια τοξικότητας.

Οι αποφάσεις , έχουν μετακυληθεί πλέον για την προσεχή εβδομάδα ( δεν συνεδρίασε αυτές τις ημέρες η Πολιτική Γραμματεία), μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο χρόνος για τη μετάθεσή του στερεύει – και αν αποφασιστεί αναβολή τότε αυτή θα επικυρωθεί με fast track διαδικασίες ( μια μονοήμερη διαδικτυακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής , είναι μια λύση).

Προς ώρας, όλα είναι στον αέρα και κυρίως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει σε συνέδριο, πριν να επισυμβεί και de facto, νέα διάσπαση.

Πηγή: Capital.gr

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799