Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Ρυθμίσεις Οφειλών προς το Δήμο Αρταίων και τη ΔΕΥΑ Άρτας

Κοινoποίηση:

Ο Δήμος Αρταίων και η ΔΕΥΑ Άρτας, ανακοινώνουν τη δυνατότητα νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Οι ρυθμίσεις αφορούν βεβαιωμένες οφειλές έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, και παρέχονται με σκοπό τη διευκόλυνση των οφειλετών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με ευνοϊκούς όρους.

Ποιους αφορά:

Φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα κριτήρια του «ευάλωτου οφειλέτη» και έχουν οφειλές προς τον Δήμο, την Περιφέρεια και τα νομικά τους πρόσωπα.
Φυσικά πρόσωπα που δεν ανήκουν στην κατηγορία των «ευάλωτων οφειλετών» και νομικά πρόσωπα με βεβαιωμένες οφειλές έως 31/10/2024.

Ρυθμίσεις για Ευάλωτους Οφειλέτες:

Για τους ευάλωτους οφειλέτες προβλέπεται η εξόφληση των οφειλών με απαλλαγές στις προσαυξήσεις, σύμφωνα με τις ακόλουθες επιλογές:

Εφάπαξ εξόφληση: Απαλλαγή 95% από προσαυξήσεις.
Ρύθμιση σε 2 έως 6 δόσεις: Απαλλαγή 85%.
Ρύθμιση σε 7 έως 12 δόσεις: Απαλλαγή 80%.
Ρύθμιση σε 13 έως 60 δόσεις: Απαλλαγή 75%.

Ως «ευάλωτος οφειλέτης» νοείται ο οφειλέτης στο πρόσωπο του οποίου πληρούνται σωρευτικά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν ,σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν.4472/2017 καθώς και άτομα με αναπηρία, εφόσον το ποσοστό αναπηρίας τους σε συνδυασμό με το εισόδημα και την περιουσία τους, τους προσδίδουν τα χαρακτηριστικά του ευάλωτου οφειλέτη. Η βεβαίωση εκδίδεται από την πλατφόρμα του GOV.

Ρυθμίσεις για Μη Ευάλωτους Οφειλέτες και Νομικά Πρόσωπα:

Οι μη ευάλωτοι οφειλέτες και τα νομικά πρόσωπα μπορούν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους σε έως και 60 μηνιαίες δόσεις, εφόσον οι οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Λεπτομέρειες για τη Ρύθμιση:

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, με εξαίρεση την τελευταία, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη.
Κάθε δόση, εκτός από την τελευταία, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στη ρύθμιση είναι η 31η Ιανουαρίου 2025.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη ΔΕΥΑ Άρτας ή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων για να υπαχθούν στις διατάξεις του αντίστοιχου νόμου 5143/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Άρτας ή να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δήμος Αρταίων: 26813 62 275, -276
ΔΕΥΑ Άρτας: 2681 070140

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νέες ρυθμίσεις οφειλών προς την ΔΕΥΑ Άρτας και δημο αρταιων

 

Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, από φυσικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη

Οι οφειλές αν εξοφληθούν α) εφάπαξ έχουν απαλλαγή 95%, β) σε δύο έως έξι δόσεις έχουν απαλλαγή 85%, γ) σε επτά έως δώδεκα δόσεις έχουν απαλλαγή 80%, δ) σε δεκατρείς έως εξήντα δόσεις έχουν απαλλαγή 75%.

Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, από φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία του ευάλωτου οφειλέτη της παρ. 1, καθώς και από νομικά πρόσωπα, εφόσον αυτές έχουν βεβαιωθεί έως τις 31.10.2024, δύναται, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας ή του νομικού τους προσώπου,
να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται σε έως εξήντα (60) δόσεις.

3.Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των πενήντα (50) ευρώ.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος υποβάλλεται έως 31/01/2025.

Σε ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών έως 31 Οκτωβρίου 2024 προς την ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης) Άρτας, μπορούν να προβούν όλοι οι πολίτες.

Η δυνατότητα ρυθμίσεων δίνεται με βάση το νόμο 5143/2024 (Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των ΟΤΑ και λοιπές διατάξεις), που δημοσιεύθηκε στις 11 Οκτωβρίου (ΦΕΚ Τεύχος Ά 161/11.10.2024). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ΔΕΥΑ Άρτας προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις.
Για τους ευάλωτους οφειλέτες προβλέπεται ρύθμιση και καταβολή με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις ως εξής: Σε ποσοστό 95%, με την εφάπαξ εξόφληση των οφειλών, σε ποσοστό 85% για ρύθμιση σε δυο έως έξι δόσεις, 80% για ρύθμιση σε επτά έως 12 δόσεις και 75% για ρύθμιση σε 13 έως 60 δόσεις.
Για τους μη ευάλωτους οφειλέτες παρέχεται η δυνατότητα ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών έως 31 Οκτωβρίου 2024 σε έως και 60 δόσεις

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799