Η άποψη του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας, για τη μετονομασία της Λ. Ιωαννίνων
Επιλέξτε οποιοδήποτε κείμενο και κάντε κλικ στο εικονίδιο για να ακούσετε!

Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα

Η άποψη του Ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας, για τη μετονομασία της Λ. Ιωαννίνων

Κοινoποίηση:

Τον προηγούμενο μήνα (Δευτέρα 09-12-2024) συζητήθηκε, για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, το θέμα της μετονομασίας της «Λεωφόρου Ιωαννίνων».

Για το θέμα αυτό ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας είχε καταθέσει στις 4 Μαρτίου 2024 γραπτή πρότασή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Τοπική Ενότητα Πρέβεζας, στην οποία διατύπωνε δημόσια την άποψή του, αναφέροντας και τους «εξαιρετικούς λόγους» οι οποίοι συνηγορούν για τη μετονομασία της «Λεωφόρου Ιωαννίνων».

“Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η πρότασή μας αυτή αγνοήθηκε και δεν έγινε καμία αναφορά στην σχετική εισήγηση του Δήμου, ενώ αναφέρθηκαν προτάσεις άλλων φορέων και προσώπων” σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος.

 

Σε ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρονται τα παρακάτω:

“Στο αίτημά μας για τη μετονομασία της «Λεωφόρου Ιωαννίνων» σε «Λεωφόρο Αρχαίας Νικοπόλεως» αιτιολογούνται με επάρκεια και εξηγούνται οι «εξαιρετικοί λόγοι», οι οποίοι τη δικαιολογούν, γίνεται αναφορά στο σχετικό ιστορικό και λαμβάνεται υπόψη ότι η αλλαγή γενικότερα της ονομασίας των οδών ή των κοινοχρήστων χώρων της πόλης πρέπει να γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δεδομένου ότι οι αλλαγές αυτές επιφέρουν αναστάτωση, σύγχυση και ανωμαλία μεταξύ των υπηρεσιών της πόλης και των πολιτών.

Οι «εξαιρετικοί λόγοι» οι οποίοι συνηγορούν για τη μετονομασία συνοψίζονται στους παρακάτω:

  1. Το όνομα το οποίο προτείνουμε να δοθεί στη σημερινή «Λεωφόρο Ιωαννίνων» από το ύψος του «Φόρου» της Πρέβεζας μέχρι την Αρχαία Νικόπολη, συνδέεται με την τοπική ιστορία της πόλης μας και της περιοχής μας γενικότερα, αφού η Αρχαία Νικόπολη εδώ και δύο χιλιάδες περίπου χρόνια σηματοδοτεί την περιοχή μας.
  2. Η κεντρική αυτή οδός της πόλης της Πρέβεζας, είναι η σημαντικότερη οδός που την διασχίζει από το νοτιοανατολικό άκρο της, την «Κυανή Ακτή», μέχρι την επέκταση της πόλης στη βορειοδυτική πλευρά της και τη συνδέει με τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νικόπολης, της μεγαλύτερης πόλης στις Ηπειρωτικές ακτές η οποία κτίστηκε πριν 2000 περίπου χρόνια, το 31 μ.Χ. από το Ρωμαίο Αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο, σε ανάμνηση της νίκης του επί της βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας.
  3. Η είσοδος από την Αρχαία Νικόπολη προς την πόλη της Πρέβεζας ήταν για πολλούς αιώνες η κύρια οδός πριν γίνει η διάνοιξη της παραλιακής οδού από την τοποθεσία «Μονολίθι» προς την τοποθεσία «υπόγεια σήραγγα του Ακτίου».
  4. Η συγκεκριμένη διαδρομή, από την Αρχαία Νικόπολη προς την πόλη της Πρέβεζας, έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την πόλη, διότι αυτήν ακολούθησε ο Ελληνικός στρατός, στις 20 Οκτωβρίου 1912, όταν την απελευθέρωσε μετά από τη μακρόχρονη δουλεία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
  5. Αυτή τη διαδρομή Πρέβεζα προς Νικόπολη κάνουν κάθε χρόνο, στις 20 Οκτωβρίου, οι Πρεβεζάνοι μαζί με τις αρχές της πόλης για να τιμήσουν την επέτειο της απελευθέρωσης της Πρέβεζας.
  6. Από την Πρέβεζα ξεκινούν κάθε χρόνο στο τέλος Ιουνίου και διασχίζοντας αυτό το δρόμο κατευθύνονται μέχρι τη Νικόπολη, οι Πρεβεζάνοι μαζί με τις εκκλησιαστικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές για να τιμήσουν τον Απόστολο των Εθνών, τον Απόστολο Παύλο.
  7. Επειδή η μεγάλη αυτή κεντρική οδός της πόλης Πρέβεζας, αποτελεί διαχρονικά την είσοδο και την έξοδό της προς την Αρχαία Νικόπολη και συνδέει γεωγραφικά τις δύο περιοχές, με το νέο όνομα «Λεωφόρος Αρχαίας Νικοπόλεως», η κατεύθυνση αυτή θα θυμίζει σε όλους την ιστορική πόλη που βρίσκεται στην περιοχή μας.
  8. Επίσης κρίνεται απαραίτητη η μετονομασία και εν όψει της προετοιμασίας για τη μεγάλη αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης σε αρχαιολογικό πάρκο, αλλά και εν όψει της ένταξής της στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για το θέμα αυτό ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας δραστηριοποιήθηκε από το 2003 και σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO κατέθεσε το σχετικό αίτημα για την ένταξη.
  9. Η πρότασή μας επίσης δίνει βαρύτητα στην σταθερότητα της επικοινωνίας ώστε η νέα ονομασία που θα δοθεί στη Λεωφόρο Ιωαννίνων, να αφορά σε όλη την οδό, από το Φόρο μέχρι την Αρχαία Νικόπολη και να μην αλλάζει η ονομασία της οδού μερικά τετράγωνα πιο κάτω. Προτείνουμε να αποφευχθεί η κατάτμησή της με τη χρήση περισσότερων ονομασιών σε διάφορα τμήματα της οδού, διότι έτσι δε θα προκαλείται σύγχυση των πολιτών και δε θα μπερδεύουμε ούτε τους επισκέπτες μας, ούτε και τους συμπολίτες μας”.

Σε ότι αφορά την πρόταση που κατατέθηκε για μετονομασία της «Λεωφόρου Ιωαννίνων» σε «Λεωφόρο Κώστα Κρυστάλλη», προκειμένου να τιμηθεί ο ποιητής, ο Όμιλος UNESCO Πρέβεζας έχει αντιρρήσεις, οι οποίες εστιάζονται στα εξής:

Α) Στη πόλη της Πρέβεζας υπάρχει οδός προς τιμήν του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, όπως επίσης υπάρχει και προτομή του η οποία έχει στηθεί στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στον κήπο του Μουσείου Συρρακιωτών.

Β) Ο ποιητής Κώστας Κρυστάλλης δεν είχε ζήσει, ούτε είχε καμία δράση στην πόλη της Πρέβεζας, για να δώσει η πόλη το όνομά του στην κεντρικότερη λεωφόρο της, όταν είναι γνωστό ότι στα Γιάννενα, όπου έζησε και σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή ο ποιητής, η πόλη των Ιωαννίνων έχει δώσει το όνομά του σε μια μικρή οδό μήκους 200 περίπου μέτρων, η οποία συνδέει την οδό Ανεξαρτησίας με την οδό Αβέρωφ και δεν έδωσε το όνομά του σε μια κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Γ) Αν ληφθεί απόφαση από το Δήμο της Πόλης μας, με την οποία θα δίνεται το όνομα του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη στο μεγάλο, τον κεντρικό αυτό δρόμο της πόλης, αυτή θα δημιουργήσει ζητήματα σπουδαιότητας, σημαντικότητας, αναγνωρισιμότητας και σύγκρισης με το μεγάλο εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, όταν η πόλη της Πρέβεζας του έχει αφιερώσει μόνο ένα μικρό δρομάκι σε μια συνοικιακή περιοχή. Θα συνδεθεί άμεσα η τιμή που δίνει η Πρέβεζα στους δύο ποιητές ανάλογα με το μέγεθος του δρόμου στον οποίο θα δώσει το όνομά τους.

Με τη μετονομασία αυτή θα αποδοθεί η μέγιστη τιμή από τους κατοίκους της Πρέβεζας στην ιστορική τοποθεσία «Νικόπολη» της περιοχής μας, η οποία απηχεί τη συνολική αντίληψη της πλειοψηφίας των δημοτών μας, χωρίς να διχάζει την τοπική κοινωνία, αφού η αναφερόμενη οδός διασχίζει την πόλη και τη συνδέει με τη Νικόπολη, χωρίς να εγείρονται αμφισβητήσεις για τα ιστορικά γεγονότα.

Ακόμη και με τη νέα χάραξη της εισόδου της πόλης της Πρέβεζας και την παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου η ίδια κατεύθυνση παραμένει και η Νικόπολη θα είναι η πρώτη τοποθεσία από την οποία θα διέρχεται η είσοδος και η έξοδος από την πόλη, ενώ ο προσδιορισμός κατεύθυνσης Ιωάννινα δε θα υπάρχει.

Η μετονομασία της «Λεωφόρου Ιωαννίνων» σε «Λεωφόρο Αρχαίας Νικοπόλεως» κρίνεται επίσης απαραίτητη διότι έτσι θα εξυπηρετούνται και θα διευκολύνονται επικοινωνιακά οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι πολλαπλοί τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη της Πρέβεζας, όταν εισέρχονται και εξέρχονται από την Πρέβεζα, αφού έχει την κατεύθυνση Πρέβεζα-Νικόπολη στην διαδρομή της οποίας υπάρχει και λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Επίσης η μετονομασία αυτή σε «Λεωφόρο Αρχαίας Νικοπόλεως» δίνει χαρακτήρα και ζωή στο χώρο που καταλαμβάνει και θα χρησιμεύσει ως ιστορικός δείκτης για την πόλη αφού τη διασχίζει και τη συνδέει με την Αρχαία Νικόπολη.

Επί πλέον η μετονομασία σε «Λεωφόρο Αρχαίας Νικοπόλεως» είναι η εκδήλωση της πολιτικής, του πολιτισμού και της ιδεολογίας της πόλης μας, διότι παρέχει μια κοινή γλώσσα στην πόλη και στην ενημέρωση ώστε να υπάρχει σαφήνεια, αφού η οδός αυτή οδηγεί από την Πρέβεζα στη Νικόπολη και όχι στα Γιάννενα.

Με τη αποδοχή της πρότασής μας και την προώθησή της για εφαρμογή, αφού με αυτήν εξασφαλίζονται όλοι οι εξαιρετικοί λόγοι που υπαγορεύουν τη μετονομασία, θα έχουμε τη μεγάλη χαρά μαζί με όλους τους Πρεβεζάνους ότι συμβάλαμε στη διατήρηση και ανάπτυξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799

αρχική » 7 edition » η άποψη του ομίλου για την unesco πρέβεζας, για τη μετονομασία της λ. ιωαννίνων. η άποψη του ομίλου για την unesco πρέβεζας, για τη μετονομασία της λ. ιωαννίνων. 13 ιανουαρίου, 2025. κοινoποίηση: τον προηγούμενο μήνα (δευτέρα 09-12-2024) συζητήθηκε, για δεύτερη φορά στο δημοτικό συμβούλιο πρέβεζας, το θέμα της μετονομασίας της «λεωφόρου ιωαννίνων». για το θέμα αυτό ο όμιλος για την unesco πρέβεζας είχε καταθέσει στις 4 μαρτίου 2024 γραπτή πρότασή του, στο δημοτικό συμβούλιο και στην τοπική ενότητα πρέβεζας, στην οποία διατύπωνε δημόσια την άποψή του, αναφέροντας και τους «εξαιρετικούς λόγους» οι οποίοι συνηγορούν για τη μετονομασία της «λεωφόρου ιωαννίνων». “με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η πρότασή μας αυτή αγνοήθηκε και δεν έγινε καμία αναφορά στην σχετική εισήγηση του δήμου, ενώ αναφέρθηκαν προτάσεις άλλων φορέων και προσώπων” σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος. σε ανακοίνωση του ομίλου αναφέρονται τα παρακάτω:. “στο αίτημά μας για τη μετονομασία της «λεωφόρου ιωαννίνων» σε «λεωφόρο αρχαίας νικοπόλεως» αιτιολογούνται με επάρκεια και εξηγούνται οι «εξαιρετικοί λόγοι», οι οποίοι τη δικαιολογούν, γίνεται αναφορά στο σχετικό ιστορικό και λαμβάνεται υπόψη ότι η αλλαγή γενικότερα της ονομασίας των οδών ή των κοινοχρήστων χώρων της πόλης πρέπει να γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δεδομένου ότι οι αλλαγές αυτές επιφέρουν αναστάτωση, σύγχυση και ανωμαλία μεταξύ των υπηρεσιών της πόλης και των πολιτών. οι «εξαιρετικοί λόγοι» οι οποίοι συνηγορούν για τη μετονομασία συνοψίζονται στους παρακάτω:. το όνομα το οποίο προτείνουμε να δοθεί στη σημερινή «λεωφόρο ιωαννίνων» από το ύψος του «φόρου» της πρέβεζας μέχρι την αρχαία νικόπολη, συνδέεται με την τοπική ιστορία της πόλης μας και της περιοχής μας γενικότερα, αφού η αρχαία νικόπολη εδώ και δύο χιλιάδες περίπου χρόνια σηματοδοτεί την περιοχή μας. η κεντρική αυτή οδός της πόλης της πρέβεζας, είναι η σημαντικότερη οδός που την διασχίζει από το νοτιοανατολικό άκρο της, την «κυανή ακτή», μέχρι την επέκταση της πόλης στη βορειοδυτική πλευρά της και τη συνδέει με τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας νικόπολης, της μεγαλύτερης πόλης στις ηπειρωτικές ακτές η οποία κτίστηκε πριν 2000 περίπου χρόνια, το 31 μ.χ. από το ρωμαίο αυτοκράτορα οκταβιανό αύγουστο, σε ανάμνηση της νίκης του επί της βασίλισσας της αιγύπτου κλεοπάτρας. η είσοδος από την αρχαία νικόπολη προς την πόλη της πρέβεζας ήταν για πολλούς αιώνες η κύρια οδός πριν γίνει η διάνοιξη της παραλιακής οδού από την τοποθεσία «μονολίθι» προς την τοποθεσία «υπόγεια σήραγγα του ακτίου». η συγκεκριμένη διαδρομή, από την αρχαία νικόπολη προς την πόλη της πρέβεζας, έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την πόλη, διότι αυτήν ακολούθησε ο ελληνικός στρατός, στις 20 οκτωβρίου 1912, όταν την απελευθέρωσε μετά από τη μακρόχρονη δουλεία στην οθωμανική αυτοκρατορία. αυτή τη διαδρομή πρέβεζα προς νικόπολη κάνουν κάθε χρόνο, στις 20 οκτωβρίου, οι πρεβεζάνοι μαζί με τις αρχές της πόλης για να τιμήσουν την επέτειο της απελευθέρωσης της πρέβεζας. από την πρέβεζα ξεκινούν κάθε χρόνο στο τέλος ιουνίου και διασχίζοντας αυτό το δρόμο κατευθύνονται μέχρι τη νικόπολη, οι πρεβεζάνοι μαζί με τις εκκλησιαστικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές για να τιμήσουν τον απόστολο των εθνών, τον απόστολο παύλο. επειδή η μεγάλη αυτή κεντρική οδός της πόλης πρέβεζας, αποτελεί διαχρονικά την είσοδο και την έξοδό της προς την αρχαία νικόπολη και συνδέει γεωγραφικά τις δύο περιοχές, με το νέο όνομα «λεωφόρος αρχαίας νικοπόλεως», η κατεύθυνση αυτή θα θυμίζει σε όλους την ιστορική πόλη που βρίσκεται στην περιοχή μας. επίσης κρίνεται απαραίτητη η μετονομασία και εν όψει της προετοιμασίας για τη μεγάλη αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της νικόπολης σε αρχαιολογικό πάρκο, αλλά και εν όψει της ένταξής της στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της unesco. για το θέμα αυτό ο όμιλος για την unesco πρέβεζας δραστηριοποιήθηκε από το 2003 και σε συνεργασία με την ελληνική εθνική επιτροπή για την unesco κατέθεσε το σχετικό αίτημα για την ένταξη. η πρότασή μας επίσης δίνει βαρύτητα στην σταθερότητα της επικοινωνίας ώστε η νέα ονομασία που θα δοθεί στη λεωφόρο ιωαννίνων, να αφορά σε όλη την οδό, από το φόρο μέχρι την αρχαία νικόπολη και να μην αλλάζει η ονομασία της οδού μερικά τετράγωνα πιο κάτω. προτείνουμε να αποφευχθεί η κατάτμησή της με τη χρήση περισσότερων ονομασιών σε διάφορα τμήματα της οδού, διότι έτσι δε θα προκαλείται σύγχυση των πολιτών και δε θα μπερδεύουμε ούτε τους επισκέπτες μας, ούτε και τους συμπολίτες μας”. σε ότι αφορά την πρόταση που κατατέθηκε για μετονομασία της «λεωφόρου ιωαννίνων» σε «λεωφόρο κώστα κρυστάλλη», προκειμένου να τιμηθεί ο ποιητής, ο όμιλος unesco πρέβεζας έχει αντιρρήσεις, οι οποίες εστιάζονται στα εξής:. α) στη πόλη της πρέβεζας υπάρχει οδός προς τιμήν του ποιητή κώστα κρυστάλλη, όπως επίσης υπάρχει και προτομή του η οποία έχει στηθεί στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στον κήπο του μουσείου συρρακιωτών. β) ο ποιητής κώστας κρυστάλλης δεν είχε ζήσει, ούτε είχε καμία δράση στην πόλη της πρέβεζας, για να δώσει η πόλη το όνομά του στην κεντρικότερη λεωφόρο της, όταν είναι γνωστό ότι στα γιάννενα, όπου έζησε και σπούδασε στη ζωσιμαία σχολή ο ποιητής, η πόλη των ιωαννίνων έχει δώσει το όνομά του σε μια μικρή οδό μήκους 200 περίπου μέτρων, η οποία συνδέει την οδό ανεξαρτησίας με την οδό αβέρωφ και δεν έδωσε το όνομά του σε μια κεντρική λεωφόρο της πόλης. γ) αν ληφθεί απόφαση από το δήμο της πόλης μας, με την οποία θα δίνεται το όνομα του ποιητή κώστα κρυστάλλη στο μεγάλο, τον κεντρικό αυτό δρόμο της πόλης, αυτή θα δημιουργήσει ζητήματα σπουδαιότητας, σημαντικότητας, αναγνωρισιμότητας και σύγκρισης με το μεγάλο εθνικό μας ποιητή διονύσιο σολωμό, όταν η πόλη της πρέβεζας του έχει αφιερώσει μόνο ένα μικρό δρομάκι σε μια συνοικιακή περιοχή. θα συνδεθεί άμεσα η τιμή που δίνει η πρέβεζα στους δύο ποιητές ανάλογα με το μέγεθος του δρόμου στον οποίο θα δώσει το όνομά τους. με τη μετονομασία αυτή θα αποδοθεί η μέγιστη τιμή από τους κατοίκους της πρέβεζας στην ιστορική τοποθεσία «νικόπολη» της περιοχής μας, η οποία απηχεί τη συνολική αντίληψη της πλειοψηφίας των δημοτών μας, χωρίς να διχάζει την τοπική κοινωνία, αφού η αναφερόμενη οδός διασχίζει την πόλη και τη συνδέει με τη νικόπολη, χωρίς να εγείρονται αμφισβητήσεις για τα ιστορικά γεγονότα. ακόμη και με τη νέα χάραξη της εισόδου της πόλης της πρέβεζας και την παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου η ίδια κατεύθυνση παραμένει και η νικόπολη θα είναι η πρώτη τοποθεσία από την οποία θα διέρχεται η είσοδος και η έξοδος από την πόλη, ενώ ο προσδιορισμός κατεύθυνσης ιωάννινα δε θα υπάρχει. η μετονομασία της «λεωφόρου ιωαννίνων» σε «λεωφόρο αρχαίας νικοπόλεως» κρίνεται επίσης απαραίτητη διότι έτσι θα εξυπηρετούνται και θα διευκολύνονται επικοινωνιακά οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι πολλαπλοί τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη της πρέβεζας, όταν εισέρχονται και εξέρχονται από την πρέβεζα, αφού έχει την κατεύθυνση πρέβεζα-νικόπολη στην διαδρομή της οποίας υπάρχει και λειτουργεί το αρχαιολογικό μουσείο νικόπολης. επίσης η μετονομασία αυτή σε «λεωφόρο αρχαίας νικοπόλεως» δίνει χαρακτήρα και ζωή στο χώρο που καταλαμβάνει και θα χρησιμεύσει ως ιστορικός δείκτης για την πόλη αφού τη διασχίζει και τη συνδέει με την αρχαία νικόπολη. επί πλέον η μετονομασία σε «λεωφόρο αρχαίας νικοπόλεως» είναι η εκδήλωση της πολιτικής, του πολιτισμού και της ιδεολογίας της πόλης μας, διότι παρέχει μια κοινή γλώσσα στην πόλη και στην ενημέρωση ώστε να υπάρχει σαφήνεια, αφού η οδός αυτή οδηγεί από την πρέβεζα στη νικόπολη και όχι στα γιάννενα. με τη αποδοχή της πρότασής μας και την προώθησή της για εφαρμογή, αφού με αυτήν εξασφαλίζονται όλοι οι εξαιρετικοί λόγοι που υπαγορεύουν τη μετονομασία, θα έχουμε τη μεγάλη χαρά μαζί με όλους τους πρεβεζάνους ότι συμβάλαμε στη διατήρηση και ανάπτυξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας. ακολουθήστε το 7meres.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι. σας προτείνουμε:. ωtop story. | 18 ιανουαρίου, 2025. video: oι έντονες αποδοκιμασίες στην είσοδο του νοσοκομείου της άρτας. ωtop story. | 18 ιανουαρίου, 2025. αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το παραποτάμιο πάρκο της άρτας. αρτα. | 18 ιανουαρίου, 2025. ένταση στην άρτα: εργαζόμενοι στο εσυ έριξαν νερό στον άδωνι γεωργιάδη [video]. 7 edition. | 18 ιανουαρίου, 2025. κρίσεις στην ελας: πού τοποθετήθηκαν – μετακινήθηκαν 90 ταξίαρχοι στην ήπειρο και στην ελλάδα. 7 edition. | 18 ιανουαρίου, 2025. άρτα- επίσκεψη στο νοσοκομείο ο άδωνις γεωργιάδης, πριν την κοπή βασιλόπιτας με στύλιο…. 7 edition. | 18 ιανουαρίου, 2025. κρίσεις στην ελ.ας.: οι αστυνομικοί διευθυντές που προήχθησαν σε ταξίαρχους – όλα τα ονόματα.
Κλείσιμο προγράμματος αναπαραγωγής περιβάλλοντος
Επιλέξτε και ακούστε