Ειδήσεις και νέα από την Ήπειρο - Άρτα - Πρέβεζα - Ιωάννινα - Θεσπρωτία

Το κρέας πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο μόνο έτσι: Διαρκεί 3 φορές περισσότερο – Το «μυστικό»

Κοινoποίηση:

Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα, αλλά μόνο με τις σωστές προφυλάξεις: το μυστικό που δεν σας λένε οι κρεοπώλες.

Η διατήρηση του κρέατος είναι ένα επώδυνο σημείο για πολλούς ανθρώπους, γιατί εάν το συντηρείται λανθασμένα μπορεί όχι μόνο να αλλάξει τη γεύση του, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό μας. Ο λόγος; Είναι θέμα θερμοκρασίας, υγρασίας και χρόνου αποθήκευσης: αν δεν τηρούνται οι ιδανικές παράμετροι, το κρέας γίνεται έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.

Ας φανταστούμε για μια στιγμή να αφήνουμε ένα premium κομμάτι κρέατος στον πάγκο για μερικές ώρες, ή χειρότερα, να το τοποθετούμε στο ψυγείο χωρίς τη δέουσα προσοχή: το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο μια αλλοιωμένη γεύση, αλλά ένας πραγματικός κίνδυνος για την υγεία. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να ακολουθήσετε κάποιες μικρές προφυλάξεις. Αν και λίγοι το γνωρίζουν, υπάρχει μια μέθοδος για να διατηρήσετε το κρέας στο ψυγείο, χωρίς να το καταψύξετε, για μια ολόκληρη εβδομάδα , χωρίς να διατρέχετε κανέναν κίνδυνο.

Συνήθως, το κρέας αποθηκεύεται στο ίδιο χαρτί στο οποίο αγοράστηκε. Λοιπόν, ενώ μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικό, αυτό δεν εξαλείφει τον κίνδυνο να χρειαστεί να το καταναλώσετε πριν από την ημερομηνία λήξης. Ο αλεσμένος καφές, με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνει φρέσκος για 24 ώρες κατά μέσο όρο. ενώ το υπόλοιπο κρέας το πολύ 3 μέρες. Πώς όμως μπορείς να το κάνεις να κρατήσει μια εβδομάδα; Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Το νωπό κρέας πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 0 και 4°C για να επιβραδύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Εάν η θερμοκρασία ξεπεράσει αυτό το εύρος, έστω και λίγο, δημιουργείται ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων.

Η υγρασία είναι επίσης ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμάται: η υπερβολική ποσότητα μπορεί να επιταχύνει τη φθορά, ενώ ο πολύ ξηρός αέρας μπορεί να στεγνώσει το προϊόν, αλλοιώνοντας τη συνοχή και τη γεύση του. Τούτου λεχθέντος, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη συσκευασία.

Ενώ βρίσκεται στο ψυγείο, το κρέας πρέπει να παραμένει καλά κλεισμένο σε σακούλες τροφίμων, αποτρέποντας τα υγρά του από το να μολύνουν άλλα τρόφιμα. Η μεμβράνη και το αλουμινόχαρτο είναι αναμφίβολα πρακτικές λύσεις, αλλά αν θέλουμε πραγματικά να παρατείνουμε τη φρεσκάδα τους, η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι η οικιακή συσκευασία κενού.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799