Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – με 160 ψήφους

Κοινoποίηση:

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εκλέχθηκε από τη Βουλή ως ο ένατος πρόεδρος της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στη σημερινή τέταρτη ψηφοφορία, που διεξήχθη στην Ολομέλεια, ο προτεινόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και πρώην πρόεδρος της Βουλής συγκέντρωσε 160 ψήφους, υπερβαίνοντας την απαιτούμενη συνταγματική πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τάσος Γιαννίτσης με 34 ψήφους, ενώ η Λούκα Κατσέλη κατέλαβε την τρίτη θέση με 29 ψήφους. Σε αυτή την ψηφοφορία σημειώθηκε διαφοροποίηση σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες, καθώς οι 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς, που υποστήριζαν την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Λούκα Κατσέλη, σήμερα απείχαν.

Επίσης, απείχαν οι 6 ανεξάρτητοι βουλευτές που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας, οι οποίοι είχαν δηλώσει «παρών» στις προηγούμενες ψηφοφορίες.

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα στήριξαν οι 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αντώνης Σαμαράς, Μάριος Σαλμάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς (προερχόμενος από την ΚΟ «Σπαρτιάτες») και Παύλος Σαράκης (προερχόμενος από την Ελληνική Λύση).

Η Λούκα Κατσέλη έλαβε τις ψήφους των 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των ανεξάρτητων Αθηνάς Λινού, Γιάννη Σαρακιώτη (προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Αρετής Παπαϊωάννου (προερχόμενης από την Πλεύση Ελευθερίας).

Τον Τάσο Γιαννίτση υποστήριξαν 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους ανεξάρτητους Μπουρχάν Μπαράν (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ), Ράνια Θρασκιά και Πέτρο Παππά (προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Τέλος, τον Κώστα Κυριακού ψήφισαν οι 14 βουλευτές της Κ.Ο. «Νίκη» και οι ανεξάρτητοι Διονύσιος Βαλτογιάννης, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Γεώργιος Μανούσος και Κωνσταντίνος Φλώρος (προερχόμενοι από την Κ.Ο. «Σπαρτιάτες»).

Συνολικά, 39 βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ 24 απείχαν από την ψηφοφορία, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, ο ανεξάρτητος Ευάγγελος Αποστολάκης (πρώην ΣΥΡΙΖΑ) και οι βουλευτές που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799