Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Tα Πασχαλινά γαστρονομικά έθιμα στην Άρτα και στην Ήπειρο

Κοινoποίηση:

Στον αστερισμό του σουβλιστού αρνιού κινείται και η Ήπειρος, σχεδόν στο σύνολό της, και πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε αφού υπήρξε η πατρίδα των μεγάλων μετακινούμενων τσελιγκάτων.

Στην Άρτα –και όχι μόνο– συνηθίζουν τη συκωταριά με σπανάκι στη γάστρα, αντί για μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, ενώ στα ηπειρώτικα πασχαλινά τραπέζια θα βρούμε επίσης κάθε λογής πίτες, αλλά και «μπουμπάρια» (χοντρό έντερο γεμιστό με ρύζι, συκωταριά και μυριστικά) ή «μούλες» (κοιλίτσες γεμιστές).

Στο Μέτσοβο, το αρνί της σούβλας θα συνοδεύσουν η περίφημη κασσιάτα, η τοπική τυρόπιττα με πολλά φύλλα, γιαούρτι και τυριά.

Στο Ζαγόρι αγαπούν το τρίμμα, μια στεγνή μαγειρίτσα φούρνου, με συκωταριά, εντεράκια, πολλά χορταρικά και μυριστικά, που τρώγεται τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799