Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία: Οι φλόγες είναι στα 300 μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια

Κοινoποίηση:

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (02/08) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου έπειτα από ειδοποίηση για φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ευηνοχώρι του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ενώ, συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Λίγο μετά τις 17:40 ήχησε μήνυμα του «112» στους κατοίκους των οικισμών Ευηνοχώρι και Κοκώρη να εκκενώσουν προς Πάτρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

«Μάχη» να μην φτάσει το μέτωπο στο βουνό – Οι φλόγες είναι στα 300 μέτρα από τα πρώτα σπίτια

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Πολιτικής Προστασίας και Βιώσιμου Τουρισμού της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Νίκος Παπανικολάου, ανέφερε ότι οι ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική «μάχη» ώστε να περιορίσουν τις φλόγες και να μην ξεφύγει το μέτωπο προς τον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής, μιλώντας στο Newsbomb.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν να επιχειρούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, η κατάσταση έχει περιοριστεί. Στις κατοικημένες περιοχές, στους πρόποδες του οικισμού, προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ώστε να μην έχουμε καμένα σπίτια και να μην ξεφύγει προς τον ορεινό όγκο, όπου η κατάσταση θα είναι δυνητικά δυσκολότερη. Προς το παρόν, φαίνεται να είναι σε ύφεση το μέτωπο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί», τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799