
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε για επαγγελματικό–τουριστικό σκάφος ελληνικής σημαίας που είχε προσαράξει σε ύφαλο, περίπου 0,9 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Καστροσυκιάς στο Ιόνιο Πέλαγος.
Στο σκάφος επέβαιναν έντεκα άτομα — δέκα Ιταλοί υπήκοοι και ο Έλληνας κυβερνήτης. Άμεσα, στην περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το σκάφος «ΜΑΡΙΑ» Τ.Κ. 43, καθώς και καταδυτικό συνεργείο. Με τη συνδρομή του «ΜΑΡΙΑ», οι δέκα επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα.
Το καταδυτικό συνεργείο επιθεώρησε το σκάφος, διαπιστώνοντας ότι δεν σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων. Στη συνέχεια, το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Παράλληλα, συνελήφθη ο Έλληνας κυβερνήτης για παράβαση του άρθρου 28 του Ποινικού Κώδικα (αμέλεια), καθώς και των άρθρων 113 (ασφάλεια πλοίων) και 225 (εγκλήματα πλοιάρχου) του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799