
Έτσι, η στεριά αντιμετωπίζει ομαλότερα φαινόμενα και την πολυαναμενόμενη… «ποτιστική» βροχή, εξαιρετικά ωφέλιμη για τους γεωργούς αλλά και τους υδάτινους πόρους της χώρας, που έφερε η κακοκαιρία.
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του για τον καιρό μιλά για «σχεδόν 50 τόνους ποτιστικής βροχής» και επισημαίνει πως «στα ανοικτά του Ιονίου η διαταραχή!».
«Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η πρώτη οργανωμένη διαταραχή του Φθινοπώρου» σημειώνει και «ο λόγος που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα προβλήματα είναι ότι το σύστημα κινείται αργά και δίνει τα περισσότερα φαινόμενα μέσα στη θάλασσα ανοικτά του Ιονίου».
«Σχεδόν 50 τόνοι νερού ανά στρέμμα έπεσαν το τελευταίο δωδεκάωρο στο κεντρικό Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο. Κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι απόψε το βράδυ γι’αυτό δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» καταλήγει.
Αξίζει να σημειωθεί πως η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει αισθητή πτώση και στην Αττική, ενώ οι μετεωρολόγοι σημειώνουν πως από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου έρχεται νέο σύστημα κακοκαιρίας.
Μάλιστα η ΕΜΥ επικαιροποίησε το πρωί της Κυριακής, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σημειώνοντας πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής (28-9-2025), στις περιοχές Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και κατά διαστήματα στις περιοχές Λευκάδας, Μεσσηνίας, Άρτας και Πρέβεζας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799