
Το πρώτο 9μηνο του 2025 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 17.000 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
Η Καλλιόπη Γκουρμή, η οποία εργάζεται στο γραφείο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι είναι καθημερινό το φαινόμενο και οι ειδοποιήσεις δεν σταματούν να καταφθάνουν στο γραφείο.
Συγκεκριμένα, η αστυνομικός μιλώντας είπε: «Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοί μου. Καθημερινά, δεχόμαστε καταγγελίες από θύματα ενδοοικογενειακής βίας, κυρίως από γυναίκες.
Τα θύματα μπορεί να είναι και τα ίδια τα παιδιά ή ως άμεσα δηλαδή σε βάρους τους στρέφεται το έγκλημα ή ως έμμεσα, δηλαδή να είναι θεατές της βίας. Καταλαβαίνετε, όταν ένα παιδί βλέπει τον πατέρα του να χτυπάει τη μητέρα του, είναι μορφή βίας.
Οι καταγγελίες από το 2023 έως σήμερα έχουν υπερδιπλασιαστεί και αυτό δεν είναι επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός περιστατικών γιατί η ενδοοικογενειακή βία, πάντα υπήρχε. Απλώς τότε δεν γίνονταν καταγγελίες. Τα ίδια θύματα και ο κόσμος μάς εμπιστεύεται και μας μιλάνε. Τα περιστατικά πλέον έρχονται στην επιφάνεια και δεν είναι κρυμμένα».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799