Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Έργα και μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία στην Ήπειρο

Κοινoποίηση:

Σημαντικά έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηπείρου βρίσκονται σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται, όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, ολοκληρώνονται οι μελέτες για την προστασία του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και του ρέματος Μπούση στην Άρτα, ενώ προχωρά και η οριοθέτηση του Αράχθου, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 102 εκατομμυρίων ευρώ που έχει προκρίνει το Υπουργείο Υποδομών.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι απαιτούνται καθαρισμοί και παρεμβάσεις σε ποταμούς όπως ο Λούρος και ο Καλαμάς, όπου η συσσώρευση φερτών υλικών προκαλεί πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, προχωρούν εργασίες και αναχώματα σε περιοχές όπως η Γλυκή και ο Αχέροντας, ενώ πολύ καλά λειτουργεί πλέον το έργο στο ρέμα Τούση στην Πάργα.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799