Ειδήσεις από την Ήπειρο - Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε στην Αθήνα η έκθεση «Tzoumerka – Αγιογραφία των “Ορέων”»

Κοινoποίηση:

Από το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το ταξίδι της έκθεσης «Tzoumerka – Αγιογραφία των “Ορέων”», η οποία θα παρουσιαστεί σε δήμους της Αττικής πριν επιστρέψει στα Γιάννενα και καταλήξει στα Τζουμέρκα.

Τη διοργάνωση έχει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Τζουμερκιωτών και Κατσανοχωριτών αγιογράφων και εικαστικών.

Κατά την έναρξη της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στον αγιογράφο και ζωγράφο Χαρίλαο – Ιωάννη Βράνο, ενώ παρουσιάστηκαν έργα αγιογραφίας, φωτογραφικό υλικό και ξυλόγλυπτα που αποτυπώνουν τον θρησκευτικό και καλλιτεχνικό πλούτο της περιοχής.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ροή Ειδήσεων

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799