
Σε ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον, οι δάσκαλοι του σχολείου είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της επαγγελματικής τους καθημερινότητας. Οι βασικοί άξονες του σεμιναρίου περιλάμβαναν:
Αναγνώριση & Έκφραση: Οι συμμετέχοντες περιέγραψαν τη συναισθηματική κατάσταση του άγχους, αναγνωρίζοντας πώς αυτό βιώνεται σωματικά και ψυχικά στην προσωπική τους διαδρομή.
Διερεύνηση Αιτιών: Μέσα από τον προβληματισμό και τη συζήτηση, αναδείχθηκαν οι παράγοντες και οι καταστάσεις που λειτουργούν ως πηγές άγχους.
Η Επικοινωνία ως «Αντίδοτο»: Τονίστηκε η αξία της ουσιαστικής επικοινωνίας και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των συναδέλφων, ως ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης του άγχους.
Η δράση αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της σταθερής συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Πρόληψης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Σχολείου. Η συνεργασία αυτή είναι πολυεπίπεδη και συνεχιζόμενη, καθώς περιλαμβάνει:
-Προγράμματα με Μαθητές (κοινωνικές δεξιότητες)
-Βιωματικά Σεμινάρια Γονέων (ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου)
-Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών (ψυχική ανθεκτικότητα)
Μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών της ομάδας αναδείχτηκε ότι η διαχείριση του άγχους δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία με ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και σχέσεων.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη Διευθύντρια του Σχολείου, κα Σταθάτου Ανδρομάχη, καθώς και στον Σύλλογο Διδασκόντων για την εξαιρετική φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην ευαισθησία που επιδεικνύουν σταθερά σε θέματα ενίσχυσης της ψυχικής υγείας, τονίστηκε από την υπεύθυνη για το συντονισμό της παρέμβασης, κα Κομηλάγιου Θεοδοσία, Κοινωνιολόγο.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι





Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799