Αρχική » ΑΡΤΑ » Αφρικανική σκόνη, ζέστη και άνεμοι Foen σε όλη την Άρτα – Πότε υποχωρεί το φαινόμενο, τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Αφρικανική σκόνη, ζέστη και άνεμοι Foen σε όλη την Άρτα – Πότε υποχωρεί το φαινόμενο, τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Κοινoποίηση:

Θυελλώδεις άνεμοι, λασποβροχές και αφρικανική σκόνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Τρίτη, καθώς κορυφώνεται η μεταφοράς σκόνης που είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα.

Παράλληλα, μαζί με την αφρικανική σκόνη αναμένεται σήμερα σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα:

Άρτα: Η Τρίτη θα ξημερώσει ανάλογα και στις ανατολικές ορεινές περιοχές θα σημειώνονται τοπικές βροχές, οι οποίες θα έχουν και χώμα από την Αφρική. Στα νότια τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης, αναμένονται κι αρκετά ανοίγματα με ήλιο. Ανάλογα θα συνεχιστεί η μέρα, τα ορεινά τμήματα του εσωτερικού του νομού θα δέχονται βροχές κατά περιόδους, ενώ στα νότια θα εναλλάσσονται νεφώσεις με ανοίγματα. Προς το βράδυ κι έπειτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες και σε άλλες περιοχές.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός το Πάσχα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητες, ενώ όσο πλησιάζουμε στις ημέρες εκείνες θα είναι όλο και πιο ξεκάθαρα τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολογικών μοντέλων, τόσο τη Μεγάλη Εβδομάδα όσο και προς το τέλος της- δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα- άστατο αναμένεται να είναι το καιρικό μοτίβο με πιθανότητες βροχής.

 

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288