Η αποκρυπτογράφηση της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη στην Πρέβεζα

Πολλοί προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Αμερικανού Πρέσβη Τζόρτζ Τσούνη και του εκτελεστικού διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδη στην Πρέβεζα.
Να διευκρινίσουμε, ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Ν.Δ Στέργιου Γιαννάκη, ο οποίος όπως είναι γνωστό διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του ο Στέργιος Γιαννάκης αναφερόμενος στην επίσκεψη τόνιζε ότι «Η επίσκεψη είχε ιδιωτικό καθαρά χαρακτήρα, προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη γνωριμία με την Ήπειρο και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή της Πρέβεζας». Ενώ συμπληρώνει αισιόδοξος ότι «οι συνεργασίες θα συνεχιστούν και θα υπάρξει τεράστιο όφελος για την περιοχή. Ο κ. Τσούνης και ο κ. Ζεμενίδης δεν γνώριζαν τις ομορφιές που υπάρχουν ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ανάπτυξή της».
Μακάρι για την Πρέβεζα, η επίσκεψη αυτή να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα ακόμη και από την προσέλευση Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών τουριστών και επισκεπτών…
Ήδη, στα παράλια του Ιονίου υπάρχουν Ελληνοαμερικανοί που επενδύουν στον τουρισμό με σημαντικές μονάδες διαμονής.

Απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” για την πινακίδα μπροστά από το Δημαρχείο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” απέστειλε την παρακάτω απάντηση για την τοποθέτηση της πινακίδας προστά στο δημαρχείο της Πρέβεζας, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Η απάντηση του συλλόγου αναφέρει:
Το 2015 ο Σύλλογός μας εγκαινίασε μπροστά από το παλιό ΚΤΕΛ ένα λιτό Μνημείο – Τιμή για την αυτοθυσία και τις υπηρεσίες των κατοίκων της Πρέβεζας στην Πατρίδα.
Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από το υστέρημα των οικογενειών των θυμάτων και δωρεές πολιτών, σε μία κίνηση μεγαλείου που θα τους συνοδεύει για πάντα.
Χαραγμένα πάνω στο λευκό μάρμαρο τα ονόματα των νεκρών ( όσα η έρευνα ταυτοποίησε ) με αλφαβητική σειρά και στο ίδιο μέγεθος γραμμάτων . Κάθε όνομα και ένας ήρωας . Κάθε όνομα και ένας επώδυνος θάνατος . Κάθε όνομα και μια τραγωδία, όπως συγκλονιστικά μας τις περιέγραψαν τα μέλη των οικογενειών τους στο οδοιπορικό του Συλλόγου στα σπίτια τους για τη σύνταξη του αιματοβαμμένου καταλόγου.
Αυτή ήταν η προσπάθεια του Συλλόγου για να τροφοδοτεί τη μνήμη των νέων γενεών με το ιστορικό παράδειγμα, ενώ μέχρι σήμερα κανείς θεσμός, κόμμα , συλλογικότητα δεν το άγγιξε .
Καδραρισμένη, σε περίοπτη θέση και κοινή θέα μέσα στο γραφείο του Δημάρχου και ΟΧΙ ΣΕ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ βρίσκεται για πολλές δεκαετίες τώρα η περγαμηνή με τον Έπαινο και τον Πολεμικό Σταυρό, που απονεμήθηκε στο Δήμο για τις υπηρεσίες και την αυτοθυσία των κατοίκων της Πρέβεζας προς την πατρίδα, μετά από « πρότασιν του Στρατηγού Διοικητού της Στρατιωτικής Βάσεως Πρεβέζης » που βίωσε μαζί με τους κατοίκους της πόλης το φόβο και τη φρίκη του πολέμου .
Όλα αυτά τα χρόνια καμμία Δημοτική Αρχή – και υπήρξαν πολλές και διαφόρων αποχρώσεων – δεν έθεσε θέμα « προδοτικού » χαρακτήρα του Επαίνου στο Δημαρχείο και δεν την απομάκρυνε.
Κανείς επίσης από το μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων, όλων των παρατάξεων ,που αυτά τα χρόνια πέρασαν από το γραφείο, όπως και το πλήθος των δημοσιογράφων δεν έδειξε να θίγεται από το περιεχόμενο του κάδρου. Η απλή λογική οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι Δημοτικές Αρχές και ο αριθμός των υπολοίπων που γνώριζαν, εκτίμησαν το περιεχόμενο του Τιμητικού Επαίνου και οπωσδήποτε όχι αυτόν που τον υπέγραφε .
Η τοποθέτηση αντίγραφου της περγαμηνής μπροστά στο Δημαρχείο ξύπνησε από τον επιλεγμένο λήθαργο την υπερπατριωτική συνείδηση ορισμένων για να επιτεθούν στο Σύλλογο , δίνοντάς του μαθήματα πατριωτικής ευαισθησίας, δημοκρατίας και αγάπης για την πατρίδα .
Δείγματα γραφής για τη φιλοπατρία του ο Σύλλογός μας έχει δώσει μέσα από τις δράσεις και την πορεία του, που τον έχουν καταξιώσει στη συνείδηση των συμπολιτών μας , ενώ σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε συνειδητά και απαρέγκλιτα Ακομμάτιστος .
Η τοποθέτηση της πινακίδας μπροστά από το Δημαρχείο ήταν πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου . Το σκεπτικό του επικεντρωμένο στους Τιμώμενους Νεκρούς και στο βάρος Τιμής του Πολεμικού Σταυρού Α Τάξεως και επ ‘ουδενί στον υπογράφοντα την περγαμηνή . Ένας έπαινος που κοσμεί για χρόνια το γραφείο των Δημάρχων , καθιστά αποδεκτό από αυτούς το περιεχόμενό του και την τιμή που προσδίδει στους νεκρούς – ενώ κανένας άλλος « έπαινος » δεν αναγνώρισε την αυτοθυσία τους ( εκτός του μνημείου στο ΚΤΕΛ) – γιατί να μην είναι και σε δημόσια θέα; .
Αυτό προτείναμε εμείς και αποδέχτηκε η Δημοτική Αρχή .
Αυτό μάλλον ενόχλησε τους « πατριώτες» που στην οργή τους λησμόνησαν πάλι τους ΝΕΚΡΟΥΣ και ασχολήθηκαν με τις υπογραφές.
Δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η τύχη της πινακίδας . Τη μεγάλη Τιμή του Πολεμικού Σταυρού της Α Τάξεως δεν τη χάρισε ΚΑΝΕΙΣ στους συμπατριώτες μας , ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ , ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Οι ανθρώπινες πράξεις δεν αποκτούν υπόσταση από το ποιοι τις αναγνωρίζουν , αλλά από τη δύναμη της αξίας τους. Τόσο απλά και κατανοητά.
Όσο για τους άλλους …πατριώτες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για τα επαγγελματικά και τα κομματικά τους συμφέροντα , καθώς και τις ξαναζεσταμένες πολιτικές τους φιλοδοξίες ,ας πάνε έστω και μια φορά να καταθέσουν ένα λουλούδι στο μνημείο των ΝΕΚΡΩΝ στο ΚΤΕΛ , να τους αφιερώσουν ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης και με θυμό να ζητήσουν από τους υπεύθυνους την επαναφορά της αξιοπρέπειας και σε αυτό από τη βρώμα, την ασφυξία και την εγκατάλειψη που το περιβάλλει και τότε παραδειγματικά θα μας έχουν δώσει μαθήματα πατριωτισμού δημοκρατίας και αγάπης προς την πατρίδα .

Ανάπτυξη Τώρα: “Η δημοτική αρχή δεν έχει κατανοήσει την σημασία της παραμονής του πανεπιστημιακού Τμήματος στην Πρέβεζα”

Να εισαχθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το θέμα της παραμονής του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ζητά η Ανάπτυξη Τώρα, η οποία κατέθεσε και σχετικό αίτημα στο Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου η παράταξη αναφέρει:
Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” επαναφέρει για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το θέμα της παραμονής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα και διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως η απομάκρυνσή του θα είναι casus belli για την τοπική κοινωνία.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεν θεωρεί πως πρέπει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας την απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Πρέπει να δράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να φέρουμε αποτέλεσμα πριν οι εξελίξεις μας προλάβουν.
Δε θα περιμένουμε την αβελτηρία της δημοτικής αρχής να μας φέρει και πάλι προ τετελεσμένων.

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα που είναι τα εξής:
● Θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση και νέα απόφαση από τη Συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος, καθώς η μελέτη σκοπιμότητας της μεταφοράς του Τμήματος έπεσε έξω, αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων.
● Θα πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση από την Κοσμητεία της Σχολής, καθώς ο αριθμός εισαχθέντων ξεπέρασε τις προσδοκίες.
● Θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση των νέων δεδομένων και από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαστε εξάλλου σε περίοδο διοικητών αλλαγών στο ανώτερο σώμα διοίκησης του Πανεπιστημίου με τη διεξαγωγή εκλογών, με ότι συνεπάγεται αυτό.
● Το κτίριο του Τμήματος στο Ψαθάκι θα παραληφθεί και επίσημα μετά την επισκευή της στέγης, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προχωρήσει και η δημιουργία εστιατορίου εντός του campus.

Για όλα τα παραπάνω η “Ανάπτυξη Τώρα” ζητά:
Να εισαχθεί εκ νέου το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη τακτική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο ή αν κρίνει το προεδρείο σε έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο.

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288