Δεν εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας

Δύο χρόνια η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας προσπαθούσε να ολοκληρώσει την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) και να επανακαθορίσει την λειτουργία των υπηρεσιών!

Έγιναν τρεις τουλάχιστον συνεδριάσεις, είχαν προηγηθεί συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη της διαπαραταξιακής που είχε συγκροτηθεί αλλά και ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου…

 

Τελικά το νέο οργανόγραμμα παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2022 από τη διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών. Παρουσιάστηκαν οι νέες Διευθύνσεις, τα νέα Τμήματα και τα νέα αυτοτελή Γραφεία αλλά και οι αλλαγές που έγιναν μετά από τις προτάσεις που κατατέθηκαν

Όμως, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν την πλειοψηφία στο Δήμο Πρέβεζας και έτσι ο Οργανισμός δεν εγκρίθηκε.

Η νυν Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πορεύεται ως τη λήξη της θητείας της με ότι ακριβώς βρήκε από την προηγούμενη…

Αν αυτή η εξέλιξη θα είναι προς όφελος ή όχι του Δήμου Πρέβεζας, θα αποδειχθεί στο μέλλον!

 

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΔΟΣ

Τέτοια πόλη, τόσο όμορφο Κέντρο
Ούτε ένας κάδος..
Προς τι, άραγε;
Χαλούν οι κάδοι απορριμμάτων τον ρομαντισμό;
Τα σκουπίδια δεν τον χαλούν, αλήθεια;

Ο Δήμος της καρδιάς μας λυπάται τα σκουπίδια;
Αρνείται να τα κλείσει σε κάδους φυλακές
και στέργει να τ’ αφήνει λεύτερα
ν’ αποσυντίθενται κοινή θέα
προς τέρψιν, τάχα,…του φιλοθεάμονος κοινού;

topotiritis.gr

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τα ταξίδια

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του συνεδρίου που διοργανώθηκε από το ICC Women Hellas με θέμα «Τουρισμός στην Ελλάδα- Νέες τάσεις μετά την Πανδημία» στην οποία συμμετείχε το Επιμελητήριο Πρέβεζας, εκπροσωπούμενο από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Πρέβεζας κα Αγγελική Κωνσταντινίδη. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης στις 26.09.2022 και διετέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων» αναφέρει το δελτίο τύπου.
Η κα Αγγελική Κωνσταντινίδη έχει ταξιδέψει πολλές φορές και σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και περισσότερο στο εξωτερικό…

Μετά από τόσα ταξίδια και επαφές, ποια είναι τα αποτελέσματα για τον Επιχειρηματικό κόσμο της Πρέβεζας;

Σε τι χρησιμεύουν και ποια είναι η προοπτική για να αναδειχθεί το επιχειρείν και δη το τουριστικό;

Θα πρέπει ο Πρόεδρος κ. Μπούρης αλλά και η κα. Κωνσταντινίδη να ενημερώσουν επίσημα κάποια στιγμή τα μέλη για το σύνολο των ενεργειών και την αποτελεσματικότητά τους…

 

Η «μεταγραφή» που δεν έχει ακόμα υπογραφή, ο Δήμαρχος, ο Ροπόκης και ο Ζέρβας

Απολαυστικά είναι το τελευταίο διάστημα τα Δημοτικά Συμβούλια στην Πρέβεζα. Με το που άρχισαν οι δια ζώσεις συζητήσεις ξεκίνησαν και οι απολαυστικοί διάλογοι…

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 – με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Χρήστο Ανεμοζάλη και την εκπομπή του στον Prisma 91,6 ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, και έκανε γνωστό ότι στις επόμενες εκλογές ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Φώτης Ζέρβας θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του- είδαμε να εκτυλίσσονται «μεγάλες» στιγμές.

Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ανατροπής» Βαγγέλης Ροπόκης αμφισβήτησε εμμέσως την πολιτική εντιμότητα και ηθική αυτής της κίνησης, δηλώνοντας θιγμένος.  Η συζήτηση πήρε άλλη τροπή καθώς ο Δήμαρχος Πρέβεζας αλλά και ο Φώτης Ζέρβας, δεν ξεκαθάρισαν τι πραγματικά ισχύει. Αν δηλαδή έχουν συμφωνήσει ή όχι, όπως άλλωστε αποκάλυψε ο κ. Γεωργάκος.

Διότι τα ερωτήματα δεν έχουν λάβει απάντηση…

Για ποιο λόγο ο κ. Γεωργάκος «εξέθεσε πολιτικά» τον κ. Ζέρβα, ανακοινώνοντας τη «μεταγραφή» του ή τη συμφωνία τους;

Πρόκειται για επικοινωνιακό λάθος ή υπήρχε σκοπιμότητα… Πραγματικά δεν γνώριζε ο Φώτης Ζέρβας; Ο Δήμαρχος πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο…Απλά αυτή την φορά υπερέβη τα εσκεμμένα και μάλιστα από πολύ νωρίς καθώς έχουμε μπροστά μας 1 χρόνο μέχρι τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ακολουθεί ο διάλογος από τη συνεδρίαση όπως τον κατέγραψε το atpreveza.gr:

Βαγγέλης Ροπόκης: “Προχθές σε ραδιόφωνο της Πρέβεζας, στον κ. Ανεμοζάλη, κάνατε μία δήλωση. Αφήσατε αιχμές ως προς την παράταξή μου και τον κ. Ζέρβα. Εγώ παίρνω το λόγο για την παράταξή μου, όχι για τον κ. Ζέρβα. Συνεργαστήκαμε, σας ευχαριστώ, κάναμε ότι μπορούσαμε περισσότερο και καλύτερο για τους Πρεβεζάνους. Στην πορεία ακόμη και εμένα από το ραδιόφωνο ανακοινώσατε ότι με βλέπετε κουρασμένο και είπατε ουδείς αναντικατάστατος. Το λέω αυτό γιατί σε μία συνεργασία υπάρχει ένας σεβασμός. Υπάρχει το γραφείο σας, οι σχέσεις μας… Μπορείτε να φωνάξετε τον συνεργάτη σας και να του πείτε.

Όταν ανακοινώνετε κάτι στο ραδιόφωνο πως μπορεί να αντιδράσει; Σεβασμός σε μία συνεργασία δεν είναι ανακοινώσεις από ραδιόφωνο. Οποιοδήποτε σκοπό και αν έχετε. Ο κ. Ζέρβας ανήκει στην παράταξή μου. Ποτέ δε μου είπε ότι σας έχει δώσει το λόγο του, ότι θα εισχωρήσει στην παράταξή σας.

Άρα βγαίνετε στο ραδιόφωνο και λέτε ότι θα κάνετε μεταγραφές και ένας από αυτούς είναι ο κ. Ζέρβας.

Και μένω στον κ. Ζέρβα.

Θα πάω και σε δύο σχόλια από άτομα της παράταξής σας που είπαν ότι είναι έντιμο να αποχωρήσει ή να φύγει.

Το τι είναι έντιμο Δήμαρχε έχει δύο πλευρές.

Η μία είναι ότι είμαστε οικογενειάρχες και η άλλη ότι δώσαμε ένα λόγο συνεργασίας. Σας είπα εγώ να κρατήσετε τον κ. Ζέρβα για τέσσερα χρόνια; Το απαίτησα; Σας εκβίασα; Εσείς είπατε ότι είναι κατάλληλος, είναι καλός και τον κρατήσατε. Κατηγόρησα εγώ ποτέ τον κ. Ζέρβα ή την συνεργασία σας; Έβαλα κάποιο βέτο;

Γιατί εμείς από τη μεταξύ μας συνεργασία των παρατάξεων μας αποχωρήσαμε.

Πάμε και στο δια ταύτα.

Εμείς Δήμαρχε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ήμασταν μια παράταξη και να θυμάστε όμως ότι είμαστε μια παράταξη η οποία ξεπέρασε το ποσοστό ενός μεγάλου κόμματος. Άρα, είχαμε απήχηση και αγάπη.

Νομίζετε ότι θα το βάλουμε εύκολα στα πόδια επειδή κάποιος θα πει κατεβαίνω ή δεν κατεβαίνω;

Η παράταξη έχει μέλλον και να ξέρετε θα δώσουμε τη μάχη και θα τη δώσουμε και εγώ και τα παιδιά. Μένω όμως στον κ. Ζέρβα. Δήμαρχε να κάνετε όσες μεταγραφές θέλετε. Και από εσάς έφυγαν δημοτικοί σύμβουλοι. Όποιος σας πει “ναι” πάρτε τον στην παράταξή σας με όλη μου τη καρδιά. Δεν στεναχωριέμαι καθόλου. Και δεν στεναχωριέμαι γιατί ο καθένας κρίνεται από τα λάθη του και από αυτό που δίνει.

Μένω όμως στον κ. Ζέρβα. Εάν κ. Δήμαρχε σας έδωσε το λόγο του, να το πείτε και εσείς και ο κ. Ζέρβας. Όμως εμείς δεν ζητάμε να παραιτηθεί ο κ.Ζέρβας από την ΔΕΥΑΠ. Δεν το ζητήσαμε και δεν το ζητάμε. Τον θέλετε; Σας κάνει; Κρατήστε τον. Αν δεν τον θέλετε διώξτε τον. Μη ζητάτε ευθύνες για συναλλαγές και αν είναι έντιμο κάτι. Το τι είναι έντιμο ας το κρίνει η κοινωνία”.

Φώτης Ζέρβας: “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον επικεφαλής της παράταξής μας, τον κ. Ροπόκη γιατί τόσο καιρό, παρά τις διαφωνίες που είχε με τον Δήμαρχο με στήριξε να συνεχίσουμε μια δουλειά που ξεκινήσαμε εδώ και τρία χρόνια με τον Δήμαρχο.

Με τον Δήμαρχο είχαμε μία άλλη συνεργασία και σε προσωπικό επίπεδο και σε θεσμικό.

Γι’ αυτό και βλέπετε τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει για την ΔΕΥΑΠ και ειδικά στον χρόνο που μας απομένει έρχονται ακόμα περισσότερα. Με πρώτο σε 20 μέρες που δημοπρατείται η μελέτη για την ύδρευση του Μύτικα. Είναι προφανές ότι συνεχίζω στην παράταξη του κου Ροπόκη και από εκεί και πέρα και επειδή ευχαριστώ και τον Δήμαρχο και για την αναγνώριση του έργου που έχουμε παράξει και σε προσωπικό επίπεδο και σαν ΔΕΥΑΠ, εγώ πιστεύω ότι έχω την τόλμη να πω ότι μετά από αυτή τη δουλειά και μετά από αυτό το αποτέλεσμα και επειδή ο κ. Δήμαρχος το εκτιμάει, εγώ οφείλω να του πω πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι επιλογές είναι δικές του 100%”.

Νίκος Γεωργάκος: “Κατ’ αρχήν η συζήτηση αυτή δεν είναι συζήτηση για το δημοτικό συμβούλιο και ειδικά όταν πρόκειται για “μεταγραφές” ή για μετακινήσεις σε άλλα ψηφοδέλτια. Οι εκλογές έρχονται μετά από ένα χρόνο. Δε θα συζητήσουμε αν έρθει ο κ. Ζέρβας στην παράταξή μας ή αν πάει ο κ. Δαρδαμάνης στην παράταξη του κου Νίτσα. Δε με ενδιαφέρουν και δεν πρέπει να γίνονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Τον κ. Ζέρβα αν δεν τον ήθελα για συνεργάτη δεν θα ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Όσον αφορά την ΔΕΥΑΠ το έχω πει δημόσια και παντού ότι η συνεργασία μας είναι άψογη. Το αν θα είναι στο ψηφοδέλτιο το δικό μας, ούτε τον παίρνω από το αφτί να τον οδηγήσω κάπου, μπορεί να το αποφασίσει από μόνος του όπως μπορείτε να το αποφασίσετε και εσείς και οι υπόλοιποι. Το τι με ενδιαφέρει για ανθρώπους που δουλεύουν να στελεχώσουν την παράταξη μου στις επόμενες εκλογές, είναι ένα κομμάτι που το αναφέρω εγώ και δεν σπιλώνω κανέναν”.

Βαγγέλης Ροπόκης: “Εγώ θίγομαι προσωπικά. Να ξεκαθαρίσει και ο κ. Ζέρβας και εσείς κε Δήμαρχε τι έχετε συμφωνήσει”.

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288