Οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Πρέβεζα…

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για την ημερομηνία της διεξαγωγής τους, στην Πειραιώς κινούνται σε φουλ ρυθμούς…

Η συγκέντρωση των καλύτερων και δυναμικότερων υποψηφιοτήτων είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή ώστε να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια και να ανακοινωθούν και επίσημα οι υποψήφιοι…

Όπως και στην Άρτα, διαβάστε, το αναλυτικό ρεπορτάζ στη στήλη ΚΕΝΤΡΙ  έτσι και στην Πρέβεζα τα πράγματα είναι ακόμη συγκεχυμένα.

Διότι, οι θέσεις μπορεί είναι τέσσερις, δύο άντρες και δύο γυναίκες αλλά υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στους άντρες και μειωμένη ζήτηση στις γυναίκες…

Και μπορεί το καλοκαίρι του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε επιλέξει να ανακοινώσει μαζί, προσδοκώντας και μαζί συμβολισμούς, τέσσερις γυναίκες υποψήφιες, σε συγκεκριμένες περιοχές όμως το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην ανεύρεση υποψηφιοτήτων στο γυναικείο φύλλο

Δωρεά μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας από το Σωματείο “Καλλιπάτειρα”

Στην Πρέβεζα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχειρηματίας Κατερίνα Μπότσιου έχει δεχθεί επίσημα πρόταση και προετοιμάζεται εκτός απροόπτου να κατέλθει στον προεκλογικό στίβο…

Ενώ στο πολιτικό προσκήνιο επανέρχεται  και η  Σέβη Κονταξή που ήταν υποψήφια και το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία στο Νόμο Πρέβεζας το 2019.

Από την Πειραιώς ακούγονται και εξετάζονται  και άλλα ονόματα γυναικών, ανάμεσά τους και αυτό της πρώην Ολυμπιονίκη Αθανασίας Τσουμελέκα…

ΑΝΤΡΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν Βουλευτή κ. Στέργιου Γιαννάκη, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Από κει και έπειτα τα πράγματα είναι λίγο συγκεχυμένα καθώς υπάρχουν δυνατά ονόματα που διεκδικούν την υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σας περιμένω να δώσουμε μαζί το μήνυμα της νίκης! – Σπύρος Κυριάκης

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας στην Πάργα,  Σπύρος Κυριάκης το 2019 είχε αναμετρηθεί σε μια πολύ δυνατή μονομαχία με το νυν Βουλευτή και τα είχε πάει εξαιρετικά.

Το τελευταίο διάστημα όμως λείπει από το Νομό και κανείς δε γνωρίζει το λόγο με συνέπεια να φουντώνουν οι φήμες για νέα πρόσωπα.

Παναγιώτης Ρεμπής: Θα ήταν μεγάλη τιμή το κόμμα μου να με επιλέξει για υποψήφιο βουλευτή του Ν. Πρέβεζας - ΤΟΜΗ στην ενημέρωση

Ένα από αυτά είναι του Πολιτικού Μηχανικού, Παναγιώτη Ρεμπή.

Ο Παναγιώτης Ρεμπής δεν είναι πρώτη φορά που εμπλέκεται στον πολιτικό στίβο, αφού υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2015 με το Ποτάμι.

Τον Δημοσιογράφο Γιώργο Κολοβάτσιο εμφανίζουν με δημοσιεύματά τους κεντρικά ΜΜΕ ως υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στο Νομό Πρέβεζας…

ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ενώ υπάρχει και τέταρτο πρόσωπο, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, δέχεται το τελευταίο διάστημα έντονη πίεση από τα υψηλά στελέχη του κόμματος να βάλει υποψηφιότητα με το κυβερνών κόμμα.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι πρόκειται για πολύ γνωστό Πρεβεζάνο…

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το 2019 όταν η αντιπολιτευόμενη τότε Ν.Δ. ερχόταν με φόρα προς την εξουσία, υπήρχε συνωστισμός επίδοξων υποψηφίων. Η νέα ηγεσία είχε άλλωστε διαλαλήσει την πρόθεσή της να ανανεώσει τα ψηφοδέλτια, δίνοντας το στίγμα της «νέας εποχής» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα, έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία και διαθέτοντας 156 εν ενεργεία βουλευτές, τα περιθώρια για ανανέωση είναι αντικειμενικά μικρότερα.

Το δείχνουν οι αριθμοί. Το 2019 η Ν.Δ. ανακοίνωσε συνολικά 419 υποψηφίους βουλευτές σε όλη τη χώρα. Από αυτούς, μόλις οι 78 ήταν τότε οι εν ενεργεία βουλευτές.

Έμεναν 341 θέσεις εκ των οποίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Κathimerini.gr», οι 243 έθεταν για πρώτη φορά υποψηφιότητα.

Ποσοστό ανανέωσης 72%. Οι 43 από τους νεοφώτιστους προέρχονταν από το λεγόμενο μητρώο στελεχών, την πρωτοβουλία που είχε καθιερώσει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Κατ’ αρχάς οι βουλευτές είναι 156. Συνεπώς οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές θα είναι συνολικά 263.

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, από αυτούς υπολογίζεται να είναι νέα πρόσωπα περίπου 100, δηλαδή ποσοστό περίπου 40%, καθώς η φιλοδοξία του 50% νέοι υποψήφιοι και 50% παλαιοί μοιάζει αρκετά φιλόδοξη.

Αν στους υποψηφίους βουλευτές συνυπολογίσει κανείς και τους 156 εν ενεργεία, τότε το ποσοστό συνολικής ανανέωσης της Ν.Δ. σε σχέση με το 2019 θα κινηθεί πέριξ του 25%, όταν το αντίστοιχο του 2019 σε σχέση με τις εκλογές του 2015 έφθασε το 58%.

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288