Επιθέσεις σκύλων  

 Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε κοπάδια προβάτων και άλλα παραγωγικά ζώα, ακόμη και εντός κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε Άρτα και Πρέβεζα.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται αφενός γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων μεταφέρουν από τις πόλεις και απελευθερώνουν ανεξέλεγκτα σε βοσκότοπους αδέσποτα ζώα, τα οποία σχηματίζουν αγέλες και επιτίθενται σε παραγωγικά ζώα ακόμη και σε ανθρώπους και από την άλλη γιατί δεν προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων.

Από την άλλη το περιστατικό επίθεσης σκύλων στην οδό Καρυωτάκη στην Πρέβεζα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δικυκλιστή φέρνει εικόνες από το άσχημα παρελθόν στο δήμο Πρέβεζας…

Τότε που ήταν δεκάδες τα περιστατικά, με πολίτες να οδηγούνται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας από δαγκωματιές σκύλων.

Ο νυν Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής φαίνεται να μην μπορεί να ελέγξει το σοβαρό αυτό θέμα και θα πρέπει να βρει άμεσα λύση ο Δήμαρχος…

 

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς ο  νόμος πλέον είναι αυστηρός για κακοποιήσεις ζώων τόσο σε τσουχτερά πρόστιμα, όσο και με ποινές φυλάκισης.

Και αυτό το αναφέρουμε διότι κάποιοι πολίτες για να αποφύγουν τις επιθέσεις των σκυλιών λειτουργούν βάναυσα…

Με μοναδικό σκοπό όμως να σώσουν τη ζωή τους…

Τα σκουπίδια και η Τουριστική Πρέβεζα

 

Το θέμα των σκουπιδιών είναι πολύ σοβαρό για την Πρέβεζα που πλέον αναπτύσσεται γοργά καθώς χρόνο με το χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες…

Ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτό που έκανε ο προκάτοχός του με συνέπεια η Πρέβεζα τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι μια βρώμικη πόλη.

Έκτος από τη συγκομιδή σκουπιδιών σημαντικό στοιχείο για την καθαριότητα είναι οι βρώμικοι και τρισάθλιοι κάδοι, που όλο το καλοκαίρι δεν πλύθηκαν ποτέ, οι βρώμικοι δρόμοι και οι πολύ βρώμικοι πεζόδρομοι…

Στην εξίσωση μπαίνουν και ορισμένοι –λίγοι –  καταστηματάρχες που δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό για την απομάκρυνση των σκουπιδιών. Αποτέλεσμα; Σακούλες γεμάτες αποφάγια πεταμένες έξω από τους κάδους, χυμένα λάδια και πλήθος αντικειμένων να βρίσκονται κατά μήκος των πεζοδρομίων.

Θα πρέπει να δουν πολύ σοβαρά το θέμα της καθαριότητας στο Δήμο Πρέβεζας, ειδικά τώρα που η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών.

Άλλωστε, τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι η Πρέβεζα είναι η κορυφαία επιλογή τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288