Οι πρωθυπουργικές παραινέσεις

Οι πρωθυπουργικές παραινέσεις προς υπουργούς και βουλευτές στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για σεμνότητα και μετριοφροσύνη στην επικοινωνία με τους πολίτες δεν ήταν απλές “οδηγίες προς ναυτιλομένους” όπως αναφέρει και ο Λάμπρος Σταυρόπουλος στο “ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.

Ήταν οδηγίες, που αποτυπώνουν τάσεις και πρακτικές που στην πορεία προς τις εκλογές κάνουν όλο και εντονότερα την εμφάνισή τους στο νεοδημοκρατικό “στρατόπεδο”, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τις εύθραυστες ισορροπίες που διαμορφώνονται μεταξύ υποψηφίων.

Οι έριδες και τα “καπελώματα” στις εκλογικές περιφέρειες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το “χάσμα” μεταξύ βουλευτών και υποψήφιων πολιτευτών σε αυτήν την παρατεταμένη προεκλογική ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα προβληματικό πεδίο, το οποίο επιβαρύνεται ενίοτε από προκλητικές δημόσιες και αλαζονικές παρουσίες και συμπεριφορές.

Η Πρέβεζα και η ΝΔ

Στα της Πρέβεζας, τώρα, ο υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία το 2019 Σπύρος Κυριάκης, έπειτα από μεγάλη απουσία από τα κοινά του Νομού, περίπου 3 ετών εμφανίστηκε ξανά, σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη στον Χρήστο Ανεμοζάλη και  στην εκπομπή  «ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» στο Radio Prisma…

OΣπύρος Κυριάκης, πολιτευτής και στέλεχος της ΝΔ επέλεξε να σχολιάσει την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη κ. Τσούνη στην Πρέβεζα ενώ έριξε τα βέλη του στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που τον συνόδευε αλλά  και στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας, Στέργιο Γιαννάκη.

Παίζει από νωρίς με τη… φωτιά ο πολιτευτής της ΝΔ καθώς μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για σεμνότητα και μετριοφροσύνη, αυτός αφήνει να …διαρρεύσει ότι (έγινε ραντεβού με τον πρώην Νομάρχη, Βασίλη Ιωάννου που φιλοδοξεί να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Πρέβεζας) επειδή είχε συνάντηση αβροφροσύνης ο Αντώνης Σαμαράς…

Τεράστιο επικοινωνιακό και πολιτικό ατόπημα, καθώς θα έπρεπε να γνωρίζει ο ίδιος ότι τόσο έμπειροι πολιτικοί όποια συζήτηση θέλουν να κάνουν δεν την κάνουν σε χώρους που προκαλούν ή που μπορεί να υπάρχουν και τρίτα αυτιά και μάτια…Και πολύ περισσότερο στην Πρέβεζα!

Ο κ. Σαμαράς, βρέθηκε και συζήτησε και με τον κ. Μπαϊλη, με τον Νίκο Καλαντζή, Δήμαρχο Ζηρού και με άλλους πολιτικούς παράγοντες από την Αυτοδιοίκηση όλου του Νομού.

Οι συνειρμοί αυτοί μόνο κακό δημιουργούν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας… και ο κ. Κυριάκης που ήταν απών για περίπου τρία χρόνια θα έπρεπε, αφού αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει στον προεκλογικό στίβο, να είναι πιο προσεκτικός τουλάχιστον στις πρώτες δηλώσεις του.

Ταυτόχρονα, θα έπρεπε να μπορεί να διαχωρίσει τι σημαίνει μία ιδιωτική επίσκεψη – και ιδιαίτερα ενός Αμερικανού Πρέσβη σε μία περιοχή και δη στην Πρεβεζούλα – από το να σχολιάζει

«Πάντα οι επισκέψεις τέτοιου βεληνεκούς είναι ωφέλιμες για την Πρέβεζα αλλά θα πρέπει να γίνονται με καλό σχεδιασμό για να υπάρχει κάποια ουσία και όχι μόνο εντυπώσεις».

Ο Σπύρος Κυριάκης και ο πρώην Πρέσβης Αμερικής

Ο κ. Κυριάκης θα έπρεπε να γνώριζε ότι η  επίσκεψη δεν είχε κανένα επίσημο χαρακτήρα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός, ακόμη και τόσο υψηλού βεληνεκούς έχει επιλέξει ένα μέρος για να το επισκεφθεί…χωρίς τυμπανοκρουσίες και επισημότητες.

Το έχει κάνει ο Κυριακός Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στα Ιωάννινα όπου ο κ. Κυριάκης είχε δώσει το παρόν όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία…

Μάλιστα τότε ο Σπύρος Κυριάκης είχε απευθύνει πρόσκληση στον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ προκειμένου να επισκεφθεί τα παράλια του Νομού Πρέβεζας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις δυνατότητες που υπάρχουν…

 

 

 

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288