
Ένα απρόσμενο αλλά ισορροπημένο πιάτο που ταιριάζει σε γιορτινό τραπέζι και σε ρομαντικό δείπνο.
Για το ριζότο επιλέγουμε το σωστό ρύζι arborio ή carnaroli
Για να πετύχουμε το σωστό χύλωμα, προσθέτουμε λίγο – λίγο τον ζωμό, που ετοιμάζουμε νωρίτερα και διατηρούμε ζεστό.
Υλικά:
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και ελαφρώς καραμελωμένο, περίπου 3–4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 2–3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε ζεστό ζωμό σε δόσεις —μια κουτάλα κάθε φορά— ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα και περιμένοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη.
Συνεχίζουμε μέχρι το ρύζι να είναι αλ ντέντε και το ριζότο να χυλώσει.
Όταν το ρύζι φτάσει στην επιθυμητή υφή, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, το παγωμένο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το βαλσαμικό ξύδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει κρεμώδες.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λεπτές φέτες φράουλας και μερικά φύλλα ρόκας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799