
Με αφορμή την σύλληψη 3 αγροτών κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στο μπλόκο στη Νίκαια Λάρισας, δεκάδες αγρότες, από όλη τη Θεσσαλία, εμφανίστηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας πετώντας γάλατα, μπάλες από άχυρα και καλαμπόκι, έξω από το κτίριο.
«Πανώλη κι ευλογία μας σκότωσαν τα ζώα», φώναξαν κτηνοτρόφοι ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβεί άμεσα στη Θεσσαλία και να «λύσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση».



Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, Δημήτρης Μπαλούκας, κάλεσε τους πολίτες να σταθούν δίπλα στον αγώνα τους. «Χωρίς τον πρωτογενή τομέα θα πεινάσετε όλοι. Η κτηνοτροφία στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τη Θεσσαλία. Σας θέλουμε δίπλα γιατί μετά θα αρχίσετε να κλείνετε εσείς τα μαγαζιά σας».
Αμέσως μετά τη διαμαρτυρία, οι κτηνοτρόφοι επιβιβάστηκαν στα αγροτικά τους οχήματα και μετέβησαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου εκεί με κόμβοι τρακτέρ αγροτών από την περιοχή, θα ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897
Πρέβεζα – Μπαχούμη 11 | 26820 89799