Αρχική » ΕΛΛΑΔΑ » Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε τελειώνει η προθεσμία για τη σύνταξη εντύπου αξιολόγησης επικινδυνότητας

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε τελειώνει η προθεσμία για τη σύνταξη εντύπου αξιολόγησης επικινδυνότητας

Κοινoποίηση:

Εκπνέει σήμερα Παρασκευή η προθεσμία για τη σύνταξη από μηχανικό ή τοπογράφο αρχιτέκτονα του εντύπου αξιολόγησης επικινδυνότητας και της τεχνικής έκθεσης για τα ακαθάριστα οικόπεδα, που θα πρέπει να υποβληθεί στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι στον οικείο δήμο.

Ο κίνδυνος από συσσωρευμένη καύσιμη ύλη είναι μεγάλος είτε πρόκειται για σπίτια με αυλές, που έχουν χόρτα είτε για κτήματα και οικόπεδα, που είναι ακαθάριστα. Πηγές του “Newsbomb” αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο σε όλη την Ελλάδα και προκύπτουν και πρακτικά προβλήματα, στην κοπή των ψηλών δέντρων, που είναι κοντά σε στέγες και χρειάζονται ειδικούς για να τα κόψουν.

Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας αφορά στα δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων οφείλουν να προχωρήσουν σε κλάδεμα των δέντρων και στην απομάκρυνση της καύσιμης ύλης.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288