Αρχική » 7 EDITION » Ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι, αυτοί που αλλάζουν χαρτοφυλάκιο και τα νέα πρόσωπα

Ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι, αυτοί που αλλάζουν χαρτοφυλάκιο και τα νέα πρόσωπα

Κοινoποίηση:

Το αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών οδηγεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να προχωρήσει σε έναν δομικό ανασχηματισμό με βασικό στόχο τη δυναμική επανεκκίνηση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Αν και ο ανασχηματισμός είναι μοναδικό προνόμιο του πρωθυπουργού οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στις αλλαγές των προσώπων και είναι θέμα ημερών να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Με δεδομένο πως το σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα λείπει στην Ελβετία για τη συνδιάσκεψη για την Ουκρανία και τη Δευτέρα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για άτυπο συμβούλιο, το σενάριο ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί αύριο το απόγευμα είναι το πλέον πιθανό.

Μάλιστα, αναμένεται να γίνει το υπουργικό συμβούλιο και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, και εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών που θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Αναφορικά με τους αμετακίνητους υπουργούς, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι ο Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης, Άκης Σκέρτσος, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με το ποιοι θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο, τα ονόματα που παίζουν είναι του Χρήστου Σταϊκούρα, του Θοδωρή Σκυλακάκη, Νίκου Παπαθανάση, Νίκης Κεραμέως και Δόμνας Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να μπουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Θάνος Πλεύρης και ο Νότης Μηταράκης.

Επίσης, κάποιες πληροφορίες θέλουν τους Μακάριο Λαζαρίδη, Δημήτρη Μαρκόπουλο και Κώστα Γκιουλέκα να αναλαμβάνουν κάποια κυβερνητική θέση.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288