Αρχική » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Απάντηση του Υπουργού Υποδομών στην αναφορά του Γιώργου Στύλιου για τον δρόμο Αθαμάνιο-Θεοδώριανα

Απάντηση του Υπουργού Υποδομών στην αναφορά του Γιώργου Στύλιου για τον δρόμο Αθαμάνιο-Θεοδώριανα

Κοινoποίηση:

Εξετάζονται όλες οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση και η παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου Αθαμανίου- Θεοδωριάνων.

Αυτό επισημαίνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην απάντησή του στον Γιώργο Στύλιο.
Ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας με αναφορά που κατέθεσε προς το Υπουργείο ζητούσε ενημέρωση για την εξέλιξη και την ολοκλήρωσή του έργου Αθαμανίου- Θεοδωριάνων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου σημειώνουν πως έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της εργολαβίας που φτάνει σε ποσοστό 75%. Ειδικότερα αναφέρουν πως έχει κατασκευαστεί πλήρως ο ισόπεδος κόμβος. Ενώ η παράκαμψη του Αθαμανίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία από τις 13 Οκτωβρίου του 2023.
Στην απάντηση υπογραμμίζονται και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εργολαβία με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ολοκλήρωσή του δρόμου.
Συγκεκριμένα η εκτέλεση του έργου διακόπηκε εννέα φορές.
Με αφορμή τα παραπάνω ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε:

«Ο δρόμος Αθαμανίου-Θεοδωριάνων είναι ένα δύσκολο έργο. Η δημοπράτησή του
χωρίς μελέτες και σχεδιασμό ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019. Αποτέλεσμα ήταν οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού του έργου, που ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ. Τώρα το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένος ο δρόμος. Στηρίζω αυτή την προσπάθεια και είμαι δίπλα στους πολίτες. Θέλουμε τη σύνδεση των Θεοδωριάνων με την Άρτα μέσα από έναν ασφαλή δρόμο του 2024».

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288