Αρχική » 7 EDITION » Άρτα: Άσκηση ετοιμότητας μαθητών από φλεγόμενο σχολικό λεωφορείο

Άρτα: Άσκηση ετοιμότητας μαθητών από φλεγόμενο σχολικό λεωφορείο

Κοινoποίηση:

Το σενάριο ήταν ένα σχολικό λεωφορείο στις φλόγες…σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, προκειμένου μαθητές να είναι ενημερωμένοι για τον τρόπο αντιμετώπισης μίας τέτοιας κατάστασης.

Ο Σάκης Τσιούτρας, συγκοινωνιολόγος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και όπως τόνισε τα νέα παιδιά είναι πολύ έξυπνα, αλλά χρειάζεται να λάβουν και την κατάλληλη ενημέρωση.

«Το σημαντικότερο σήμερα ήταν η άσκηση που κάναμε με το φλεγόμενο λεωφορείο και πρέπει οι επιβαίνοντες, ειδικά αν είναι νέοι, να μπορέσουν να βγουν. Αρχίζουμε λοιπόν από την μπροστινή πόρτα, μέχρι τη μεσαία και βγαίνουμε χιαστί, εννοείτε πρώτα αυτός που είναι στο διάδρομο και ο διπλανός του, μετά ο άλλος και πιο πίσω, χιαστί, ταυτόχρονα από πίσω βγαίνει ανάποδα η γαλαρία και προς τα μπροστά μέχρι την μεσαία πόρτα. Όλα γίνεται βάσει διαδικασιών και προτύπων τις οποίες αν δεν έχουμε πάρει εκπαίδευση, θα πρέπει οι οδηγοί ή οι συνοδοί να έχουν πάρει τέτοια εκπαίδευση και να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές, πριν ξεκινήσει ένα ταξίδι όχι όταν πια γίνει το συμβάν. Τα παιδιά είναι πολύ έξυπνα αλλά θέλουν το έναυσμα», όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288