Αρχική » EXODOS » Άρτα: Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Άρτα: Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Κοινoποίηση:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ένταξη του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Άρτας στις χορωδιακές εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα IGNITE της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χορωδιών.

Το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στο φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» και αποτελεί έναν δυναμικό και πολλά υποσχόμενο για την πόλη μας θεσμό. Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Μάιο του 2023, ενώ η δεύτερη προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2024 με τη συμμετοχή οκτώ ελληνικών χορωδιών. Η ένταξη του φεστιβάλ στις υποστηριζόμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χορωδιών εκδηλώσεις, συνοδεύεται από επιχορήγηση δράσεων με στόχο τη διεθνοποίησή του, κάτι που επιτυγχάνεται ήδη σε μεγάλο βαθμό από τη σύνδεσή του με έναν τόσο σημαντικό οργανισμό πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Η θετική αυτή εξέλιξη δύναται να οδηγήσει στην εκπλήρωση ενός βασικού στόχου των διοργανωτών, του να αποτελέσει το φεστιβάλ πόλο έλξης για χορωδίες που θα επισκέπτονται την Άρτα από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η γενικότερη επιθυμία του συλλόγου για υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας στη μετά covid-19 εποχή, στις οποίες εντάσσεται και η συμμετοχή της Χορωδίας του στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Βελιγραδίου τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288