Αρχική » ΑΡΤΑ » Άρτα: Nέα σύλληψη κυνηγού – Η παγίδα στο σημείο

Άρτα: Nέα σύλληψη κυνηγού – Η παγίδα στο σημείο

Κοινoποίηση:

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού ο οποίος είχε κατασκευάσει και τοποθετήσει σε αγροτική περιοχή ένα σιδερένιο κλουβί παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε αγροτική περιοχή στη θέση «Μεγαλώνια» της Τ.Κ Σελλάδων του Δήμου Νικολάου Σκουφά στην Π.Ε Άρτας.

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας κατά τις πρωινές ώρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε εντός περιοχής ελαιοκαλλιέργειας ένα σιδερένιο κλουβί που λειτουργούσε ως παγίδα για τριχωτά θηράματα, εντός του οποίου είχε εγκλωβιστεί ένας αγριόχοιρος.

Η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση και έπειτα από τρεις περίπου ώρες προσήλθε στο σημείο ένα άτομο που προσέγγισε την παγίδα, ενώ έφερε μαζί του και μία σακούλα με τροφή (καλαμπόκι) το οποίο χρησιμοποιούσε για την προσέλκυση ζώων στην αυτοσχέδια κατασκευή.

Επί τόπου έγινε επέμβαση των Θηροφυλάκων και το άτομο ομολόγησε ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που είχε τοποθετήσει την παγίδα στο σημείο. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το εγκλωβισμένο ζώο που βρισκόταν σε καλή κατάσταση, απελευθερώθηκε επί τόπου, ενώ σε βάρος του ατόμου επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 1.000 ευρώ και ακολουθείται η προβλεπόμενη από το Νόμο, διαδικασία. Κατασχέθηκαν επίσης, το σιδερένιο κλουβί και οι τροφές που βρέθηκαν στο σημείο και οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την προσέλκυση θηραμάτων.

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288