Αρχική » ωTOP STORY » Άρτα-Ντροπή: Ο Χ. Τσιρογιάννης, η “Χούντα” και οι βαριές εκφράσεις στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Άρτα-Ντροπή: Ο Χ. Τσιρογιάννης, η “Χούντα” και οι βαριές εκφράσεις στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινoποίηση:

Από την πρώτη ημέρα που η παράταξη του Χρήστου Τσιρογιάννη και ο πρώην Δήμαρχος κάθισαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας η ένταση χτυπά ¨κόκκινο¨ σε κάθε συνεδρίαση.

Αποκορύφωμα ήταν η συζήτηση Λογοδοσίας που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα και κράτησε περισσότερο από 3 ώρες.

Σε αυτή τη συνεδρίαση ακούστηκαν αδιανόητες εκφράσεις με τον Χρήστο Τσιρογιάννη να μιλάει για “Χουντικές και αλαζονικές πρακτικές” από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Πατήλα.

Κανένας σεβασμός, από τον πρώην Δήμαρχο στο  θεσμικό πρόσωπο του Προέδρου, κανένας σεβασμός σε έναν άνθρωπο που έχει διαγράψει τη δική του πορεία στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα της Ηπείρου και της Άρτας, εκπροσωπώντας πολλά χρόνια τους πολίτες στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού.

Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν τιμούν ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν τιμούν τον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο.

Ο οποίος μάλιστα, σύρθηκε πίσω από τον πρώην Αντιδήμαρχό του, Παντελή Κωλέτσο που ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε περί “Χούντας”.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα με τα λεγόμενα του Χρήστου Τσιρογιάννη στο

1:28:55 – 1:29:35

και του Παντελή Κωλέτσου στο

1:26:22 – 1:26:40

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε στη σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα
Με μια σαφή παραβίαση της νομοθεσίας και του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση της Λογοδοσίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κώστας Πατήλας, δεν δίνει τον λόγο στην Αντιπολίτευση.
Οχι μόνο σ’ εμάς, αλλά σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις. Ούτε στους δημοτικούς συμβούλους αλλά ούτε και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισε. Γιατί αυτό βόλευε την δημοτική αρχή, η οποία φοβάται τον διάλογο. Η οποία είπε προεκλογικά ψέματα στους πολίτες και τώρα κάνει κωλοτούμπες.
Συνεχώς θέλουν να φιμώνουν την αντιπολίτευση. Να κάνουν ένα show, χωρίς να υπάρχει αντίλογος. Δυστυχώς υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας στο ΔΣ και κανένας σεβασμός στην αντιπολίτευση. Και αυτή η τραγική κατάσταση, αυτό το θέατρο του παραλόγου έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Πατήλας.
Το παρακάτω βίντεο το αποδεικνύει. Αξίζει να το παρακολουθήσετε.
Την επόμενη φορά, να καλύψουν τη συνεδρίαση και τα ΜΜΕ, ώστε να φανεί ποιοι κλείνουν τα μικρόφωνα, γιατί δεν ξέρουν να απαντήσουν.
Ανακοίνωση για το Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας -Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή
Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, έγινε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας στον Δήμο Αρταίων.
Σε αντίθεση με το πρώτο ΔΣ Λογοδοσίας, αυτή την φορά η Δημοτική Αρχή του κ.Σιαφάκα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν παρερμηνεύοντας πλήρως την νομοθεσία, επικαλούμενοι τον κανονισμό της Βουλής(!!!!!) και όχι τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την συζήτηση, να μην επιτρέψουν σε κανέναν πέρα του ερωτώντος να μιλήσει, ούτε καν να ζητήσει διευκρινήσεις, στις απαντήσεις τις δημοτικής αρχής.
Απαγόρευσαν με κλείσιμο ακόμα και των μικροφώνων, σε οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο του συνόλου της αντιπολίτευσης, ακόμα και στους επικεφαλείς των παρατάξεων, τον λόγο! Αντιθέτως για τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής δεν υπήρξε κανένας περιορισμός αφού μπορούσαν με βάση τον πρόεδρο του ΔΣ να απαντάνε σε κάθε ερώτηση και ένας και δυο και τρεις και εφτά δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης!
Ο Δήμαρχος έφτασε μέχρι και στο σημείο να πει ότι «θα δουν αν θα απαντήσουν» ακόμα και σε αιτήσεις που έχουμε κάνει προς τον Δήμο για την παροχή στοιχείων ενημέρωσης, όπως αυτή που κάναμε πρόσφατα για το έργο του open mall!
Φαίνεται ότι αυτή είναι η αντίληψη τους για τον διάλογο και την δημοκρατία!
Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λογοδοσίας! Καταγγέλλουμε το έλλειμμα δημοκρατίας, την απαγόρευση τοποθέτησης και το κλείσιμο των μικροφώνων!
Ο νέος Δήμαρχος κος Σιαφάκας, μετά από 9 χρόνια συνύπαρξης με τον κ. Τσιρογιάννη, ζήτησε την ψήφο των Αρτινών πολιτών με την υπόσχεση μιας πιο δημοκρατικής και πλουραλιστικής λειτουργίας του Δήμου. Σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πιο δεσποτική λειτουργία, τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Εκτός του ηθικού ζητήματος που δημιουργείται σχετικά με ότι υποσχέθηκε, η σημερινή λειτουργία «του Δημοτικού Συμβουλίου λογοδοσίας», ακυρώνει στην πράξη την ίδια την έννοια της «λογοδοσίας» και της «δημοκρατίας» που αυτή προϋποθέτει.
Ζητάμε την εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την συζήτηση των θεμάτων!
Απαιτούμε να υπάρχει διάλογος και δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ!
Απαιτούμε την εφαρμογή της νομοθεσίας για την πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των ζητημάτων που αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο και το έργο του Δήμου Αρταίων!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είμαστε ούτε για διακοσμητικούς λόγους, ούτε για να μην μιλάμε!
Και αυτή τη χάρη, την χάρη της σιωπής, δεν θα τους την κάνουμε ποτέ!
Άρτα, 27 Απριλίου 2024
Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Ακολουθήστε το 7meres.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σας προτείνουμε:

Βρείτε μας online

Άρτα – Περιφερειακή Οδός | 26813 06897

Πρέβεζα – Σπηλιάδου & Μπάλκου | 26820 22288